Επιστολή για το ακτοπλοϊκό από τον Σύλλογο Επαγγελματιών-Εμπόρων –Επιχειρηματιών Η. Ν. Κάσου

Επιστολή για το ακτοπλοϊκό από τον Σύλλογο Επαγγελματιών-Εμπόρων –Επιχειρηματιών Η. Ν. Κάσου

Επιστολή προς τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ Κο ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ με ΘΕΜΑ «ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ-ΚΑΣΟ & ΝΕΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ 2022 »

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Γνωρίζουμε ότι ο Διαγωνισμός για τη γραμμή ΠΕΙΡΑΙΑ-ΚΑΣΟ με 3 δρομολόγια την εβδομάδα με

πλοίο Β’ κατηγορίας δεν έχει ξεκινήσει αλλά πρόκειται να ολοκληρωθεί στις 20/10/22 με σκοπό να δρομολογηθεί στη γραμμή από 1/11/22 το νέο πλοίο ( 20ετιας) .

Δεδομένου ότι το πλοίο ΠΡΕΒΕΛΗ έχει λάβει παράταση μόνο 3 μηνών στη γραμμή αυτή και λήγει η Σύμβαση του στις 20/10/22 απομένει ένα διάστημα μεταξύ 20/10/22 και 01/11/22 που η Κάσος θα παραμείνει για ακόμη μια φορά μέσα στο Φθινόπωρο χωρίς σύνδεση από Πειραιά και Κρήτη με αποτέλεσμα το αποκλεισμό της τόσο σε προμήθειες όσο και σε διακίνηση του επιβατικού κοινού.

Επιπλέον δεν γνωρίζουμε μετά βεβαιότητας ότι ο διαγωνισμός θα έχει αίσιο τέλος χωρίς ενστάσεις ή άλλες πιθανές καθυστερήσεις.

Βιώνοντας φέτος τον Ιούλιο μέσα στη καρδιά της τουριστικής σεζόν μια πρωτόγνωρη εμπειρία , όπου η Κάσος έμεινε χωρίς συγκοινωνία για 2 εβδομάδες με τρομερές οικονομικές συνέπειες για όλους του επαγγελματίες του νησιού μας χάνοντας ουσιαστικά μια σεζόν που για άλλα νησιά ήταν επιτυχημένη, αγωνιούμε για το μέλλον και παρακαλούμε πολύ όπως φροντίσετε να μην ξανασυμβεί αντίστοιχο γεγονός αφού μπορείτε να το αποτρέψετε εγκαίρως !

Αναμένουμε την άμεση ανταπόκριση σας και είμαστε βέβαιοι ότι υπερνικώντας όλες τις πιθανές γραφειοκρατικές καθυστερήσεις θα δώσετε τη λύση που αρμόζει ώστε η Κάσος να μην βρεθεί ποτέ ξανά απομονωμένη !

Με εκτίμηση

Μαρία Τσακίρη

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών-Εμπόρων –Επιχειρηματιών Η. Ν. Κάσου