Τι δείχνει έρευνα της ΠΟΕΔΗΝ για Κάρπαθο και Κάσο

Τι δείχνει έρευνα της ΠΟΕΔΗΝ για Κάρπαθο και Κάσο

Έρευνα για την κατάσταση των υγειονομικών μονάδων των νησιών και την πορεία των εμβολιασμών πραγματοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ σε συνεργασία με τα κατά τόπους σωματεία.

Αναλυτικά τα ευρήματα της έρευνας:

Κ.Υ. ΚΑΣΟΥ: Υπάρχει εμβολιαστικό κέντρο το οποίο έχει καλύψει το 93% των εμβολιασμών του νησιού και σταματάει. Μόνιμοι γιατροί δεν υπάρχουν. Έχουν έναν Αγροτικό Ιατρό και έναν Χειρούργο οι οποίοι είναι για ένα χρόνο. Υπάρχει μία Νοσηλεύτρια επικουρικό προσωπικό και 1 Μαία επικουρική. Μόνο μία Μαία μόνιμη έχουν. Υπάρχει έλλειψη στο Νοσηλευτικό προσωπικό. Το ακτινολογικό δεν λειτουργεί ενώ υπάρχουν μηχανήματα δεν έχουν προσωπικό. Με το ΕΚΑΒ εξυπηρετούνται.

 

Γ.Ν. ΚΑΡΠΑΘΟΥ: Υπάρχει εμβολιαστικό κέντρο. Έχουν 2 Γενικούς ιατρούς και έναν Παθολόγο που συνταξιοδοτείται. Χρειάζονται Παθολόγο, Καρδιολόγο, Αναισθησιολόγο, Χειρουργό, Ακτινολόγο και χειριστή Ακτινολογικού μηχανήματος, Νεφρολόγο, Παιδίατρο, Βιοπαθολόγο και 1 Φαρμακοποιό γιατί υπολειτουργεί το φαρμακείο. Χρειάζονται ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, μαστογράφο και αξονικό τομογράφο. Δεν έχουν Τράπεζα αίματος και Μονάδα αιμοκάθαρσης. Επίσης δεν υπάρχει πληροφοριακή υποστήριξη. Οι νοσηλευτές είναι 8 με 9 και δεν επαρκούν. Χρειάζονται ασθενοφόρο γιατί είναι παλιά τα οχήματα και δημιουργούνται προβλήματα.