Τι γίνεται με τα έργα στα Πηγάδια; Επιστολή αγανακτισμένου κατοίκου

Τι γίνεται με τα έργα στα Πηγάδια; Επιστολή αγανακτισμένου κατοίκου

 

Τα Καρπαθιακά Νέα δέχθηκαν επιστολή από κάτοικο των Πηγαδίων ο οποίος μαζί με πολλές φωτογραφίες εκφράζει τον προβληματισμό του και τις απορίες του για έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο κέντρο της πρωτεύουσας της Καρπάθου εδώ και αρκετούς μήνες και στην περιοχή έχει δημιουργηθεί αναστάτωση από τις οσμές των λυμάτων αλλά και από τη δυσκολία που προκαλούν στην μετακίνηση των κατοίκων.

 

«Τον Δεκέμβριο στον πεζόδρομο από το κατάστημα εστίασης Μανώλη Χρυσοχέρη ως το κατάστημα ειδών υγιεινής Σοφίας Σπανομανωλή παρουσιάστηκαν στην επιφάνεια λύματα από το αποχετευτικό του Δήμου. Ο Δήμος ειδοποιήθηκε αυθημερόν και την επόμενη μέρα, έγιναν κάποιες πρόχειρες εργασίες που διήρκησαν μία μέρα. Στην ουσία έσκαψαν σε δύο σημεία, διαπίστωσαν ότι έπρεπε να αντικατασταθεί όλο το αποχετευτικό δίκτυο της περιοχής και άφησαν ημιτελείς τις εργασίες (τα άφησαν ανοικτά) με επακόλουθο να υπάρχουν άσχημες οσμές για πολλούς μήνες.

11 Ιανουαρίου 2021

Το προηγούμενο διάστημα δύο φορές τα λύματα είχαν βγει μέσα στο «Καρπάθικο» της οικίας της αποθανούσας Κ.Π. με αποτέλεσμα δύο φορές να χρειαστεί να πεταχτούν φορτηγά με αντικείμενα που είχαν γεμίσει λύματα. Στην περιοχή κατοικούν πολλά άτομα με ειδικές ανάγκες τα οποία μαζί με τους υπόλοιπους κατοίκους ανεχόντουσαν με καρτερία την όλη κατάσταση, την άσχημη οσμή για πάρα πολύ καιρό και έκαναν αρκετή υπομονή, λόγω της αστοχίας με την μη ανανέωση της θητείας των Αντιδημάρχων και της έξαρσης της πανδημίας στη συνέχεια.

Μετά άρχισαν οι φήμες «άραγε ποιος έχει ευθύνες που δεν ολοκληρώθηκε το έργο ;» ή «μήπως φταίει ο Δήμος που δεν έχει κάνει τα απαιτούμενα για να προχωρήσει το έργο ;».

Δεν μπορούσε κανείς να γνωρίζει τι και ποιος ευθύνεται. Λίγο μετά το Πάσχα, μέσα στο Μάιο, επιτέλους ξεκίνησαν οι εργασίες για περίπου μια εβδομάδα και αντικαταστάθηκαν οι σωλήνες της αποχέτευσης. Όμως και πάλι οι εργασίες έμειναν ημιτελείς.

Για δύο εβδομάδες έτρεχαν λύματα στην επιφάνεια και κυλούσαν στον πεζόδρομο. Πριν λίγες μέρες μέσα σε λίγη ώρα έφτιαξαν μια πρόχειρη, όπως προσέξαμε, κατασκευή για να μη φαίνεται η διαρροή και να μη μυρίζει και σήμερα το μεσημέρι, 28,5, κατασκευάστηκε μια βάση για να τοποθετηθεί καπάκι .

Αναρωτιόμαστε, αφού τοποθετηθεί το καπάκι θα σταματήσουν ξανά οι εργασίες;

Στο πρόγραμμα είναι να γίνει μαζί και αντικατάσταση των σωληνώσεων της αποχέτευσης στο δρόμο από το Sunrise Hotel μέχρι το Φαρμακείο Τσακίρογλου, ωστόσο αυτό το τμήμα δεν έχει ξεκινήσει ακόμη.

Στο διαύγεια διαβάσαμε ότι δόθηκε παράταση 60 ημερών για την ολοκλήρωση του έργου.

Θα τηρηθεί αυτό ή θα δοθεί στη συνέχεια και νέα παράταση; Για ποιο λόγο;

Το έργο αν θυμόμαστε καλά ψηφίστηκε ως κατεπείγον. Η εικόνα που έχει αυτή τη στιγμή ο πεζόδρομος δεν είναι η καλύτερη για το κέντρο της πόλης. Κάτοικος της περιοχής, που κυκλοφορεί με Π, δυσκολεύεται πλέον να περνάει καθώς φοβάται μη πέσει και περιμένει αν και πότε θα περάσει κάποιος διερχόμενος για βοήθεια.

Τελικά υπάρχει κάποιο πλάνο;

Η πλακόστρωση πότε προβλέπεται να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί;

Μήπως όλα τα παραπάνω έπρεπε να είχαν σκεφτεί και να τα είχαν φροντίσει πολλούς μήνες νωρίτερα οι αρμόδιοι;»