Η ερημοποίηση της Καρπάθου είναι μοιραία και αναπόφευκτη;

Η ερημοποίηση της Καρπάθου είναι μοιραία και αναπόφευκτη;

Κι ενώ η πρωτεύουσα κατακλύζεται από καταγγελίες για κακοποίησεις,  βιασμούς κι ότι άλλες ανωμαλίες μπορείς να φανταστείς η Κάρπαθος πριν ακόμη μπει καλά καλά στο χειμώνα ζει το δράμα της απομόνωσης.  Η ηλικιωμένη γυναίκα της Ολύμπου, που περίμενε δύο ώρες το ασθενοφόρο να τη μαζέψει από το σοκάκι έκανε το γύρο του διαδικτύου χάρις στον πατριώτη καλλιτέχνη Γιάννη Χατζηβασιλη.  Αλλά και τι να το καμεις; Μια που διαβάσαμε και μια που κλείσαμε τα μάτια. Ανήμποροι και ντροπιασμένοι να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα στα βιαστικά πήγαμε παρακάτω.

Που είναι οι σημερινοι Διοικητές και οι υποψήφιοι δήμαρχοι του νησιού? Α, ξέχασα, θα εμφανιστούν δειλά δειλά το 2023, φορτωμένοι γερές ελπίδες!

Που είναι οι φερελπιδες πολιτικοί και οι αεικίνητο βουλευτές που “κατόπιν ενεργειών τους” όλα πάνε πρίμα?

Κι όλα αυτά όχι σε ένα άσημο και μικρό χωριό,  αλλά αφορούν την κορωνίδα του πολιτισμού της Δωδεκανήσου, για να μην πω ολάκερης της πατρίδας μας.

Η απορία εξακολουθεί να πνιγεί τη σκέψη, μπορούν τα νησιά να διεκδικήσουν τα αυτονόητα ή τελικά πάμε στο μοντέλο του τετράμηνου τουρισμού και η ερημοποίηση είναι μονόδρομος και απόφευκτη;

19.11.2022

Μανώλης Δημελλάς

Καρπαθιακά Νέα