Έσβησε η φωτιά στον ΧΥΤΑ Καρπάθου. Δυνατή προσπάθεια της Πυροσβεστικής με συνδρομή Δήμου και Επαρχείου

Έσβησε η φωτιά στον ΧΥΤΑ Καρπάθου. Δυνατή προσπάθεια της Πυροσβεστικής με συνδρομή Δήμου και Επαρχείου

Περίπου στις 9 το βράδυ ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι προσπάθειες και έσβησε η φωτιά που είχε ανάψει λίγο πριν το μεσημέρι στον πρώτο κύτταρο ΧΥΤΑ της Καρπάθου. Στο σημείο από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν να παλεύουν 10 πυροσβέστες, εργαζόμενοι και συνεργαζόμενοι με τον Δήμο της Καρπάθου. Για την όλη προσπάθεια χρησιμοποιήθηκαν  4 φορτηγά, 4 φορτωτές και η υδροφόρα του δήμου.

Να σημειώσουμε ότι ευτυχώς είχε γίνει πρόβλεψη και υπήρχε νερό στην δεξαμενή 300 κ.μ. στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ έτσι η υδροδότηση ήταν απρόσκοπτη και δεν χρειάστηκε να φεύγουν τα οχήματα για να γεμίσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες των Καρπαθιακών Νέων ήταν μια δύσκολη φωτιά η οποία είχε εστίες σε πολλά σημεία και ήταν απλωμένη μέσα στο κύτταρο.

Ήταν μια δύσκολη προσπάθεια γιατί ο άνεμος ωθούσε τη φωτιά προς την πρωτεύουσα Πηγάδια όμως οι προσπάθειες των πυροσβεστών που είχαν χωθεί μέσα στα σκουπίδια αλλά και η άριστη συνεργασία με τον Δήμο και Επαρχείο, ο δήμαρχος και η Έπαρχος ήταν σε συνεχή επικοινωνία για την εξέλιξη της φωτιάς, έφεραν τα καλύτερα αποτελέσματα.  Ας ελπίσουμε να είναι η πρώτη και η τελευταία φωτιά για αυτό το καλοκαίρι.

πηγή Καρπαθιακά Νέα

27.5.2024

Καρπαθιακά Νέα