Αναμονή για την ανάθεση των σκουπιδιών σε ιδιώτη. Εξελίξεις στον Δήμο Καρπάθου;

Αναμονή για την ανάθεση των σκουπιδιών σε ιδιώτη. Εξελίξεις στον Δήμο Καρπάθου;

Την Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022 στις 18.00 πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Καρπάθου στην οποία συζητήθηκαν 5 θέματα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η υπόθεση της μερικής ανάθεσης της αποκομιδής απορριμμάτων. Ένα θέμα που φαίνεται να αποτελεί «στοίχημα» η πραγμάτωση του αφού ήδη μπαίνουμε στο 3 10ήμερο του Αυγούστου κι διοίκηση του Δήμου προσπαθεί να το προχωρήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ανάθεση θα αφορά περίπου 45 ημέρες και το κόστος λίγο πάνω από τις 100.000 ευρώ. Το θέμα όπως μαθαίνουμε δεν ψηφίστηκε χθες, Παρασκευή 19 Αυγούστου, γιατί δεν είχε σταλεί η τεχνική έκθεση στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής. Τη Δευτέρα, 22 Αυγούστου, θα γίνει νέα προσπάθεια να περάσει από την Οικονομική Επιτροπή και να ανοίξει ο δρόμος στους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες. Όπως αναφέρουν οι πηγές των Καρπαθιακών Νέων η υπηρεσία Περιβάλλοντος δουλεύει στα όρια της και πρέπει να σημειώσουμε ότι μέχρι και σήμερα από την Αποκεντρωμένη διοίκηση δεν έχει έρθει έγκριση στο θέμα της εργασίας τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Ωστόσο καταγράφουμε μια διαφορετική άποψη η οποία υποστηρίζει ότι αφού πέρασε όλο το καλοκαίρι γιατί ο Δήμος προσπαθεί με τέτοια σπουδή να προχωρήσει την μερική ιδιωτικοποίηση;

Επίσης είναι αλήθεια ότι στις 22 Αυγούστου επιστρέφει από την άδεια του ο προϊστάμενος του τομέα περιβάλλοντος με απόφαση Δημάρχου;

Πληροφορίες, ωστόσο ανεπιβεβαίωτες, κάνουν λόγο για ημερομηνία ορόσημο μέσα στον Δήμο Καρπάθου. Λένε λοιπόν ότι στις 27 Αυγούστου (ή γύρω από τις 27 Αυγούστου) ο Δήμαρχος θα ανακοινώσει αλλαγές, χωρίς ωστόσο να έχει διαρρεύσει το μέγεθος και η έκταση αυτών των αλλαγών. Το συγνώμη του Δημάρχου στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο έχει κάποια σχέση με όλα αυτά;

Το θέμα αφορά την επανένωση της παράταξης του; Έτσι κι αλλιώς η θητεία των σημερινών Αντιδημάρχων λήγει ένα μήνα αργότερα, δηλαδή στις 27 Σεπτεμβρίου. Δε  μπορούμε να γνωρίζουμε πάντως εάν οι  όποιες σημερινές εύθραυστες συνεργασίες εξακολουθήσουν και για το εγγύς μέλλον.

Από το μέτωπο των δημοτικών εκλογών ακούγεται τρίτο πρόσωπο, άγνωστο μέχρι σήμερα, το οποίο θα μπορούσε να διεκδικήσει με αξιώσεις τον δημαρχιακό θώκο. Συνολικά λοιπόν μαζί με τον κ. Νισύριο, ακούγονται ακόμη 4 πιθανά ονόματα.

Σύντομα περιμένουμε την πρώτη υποψήφιας παράταξης να εμφανιστεί να μάθουμε το όνομα της και επίσημα να δηλώσει το παρόν στις εξελίξεις. Καταγράφουμε ωστόσο κάποιες εκτιμήσεις, οι οποίες λένε ότι μέσα στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο υπάρχουν στελέχη αυτής της νέας παράταξης, που αυτή τη στιγμή κρατούν θέση υπέρ του δημάρχου και για αυτό το λόγο υπάρχουν οι καθυστερήσεις.

Καρπαθιακά Νέα

20.8.2022