Η Ευαγγελία Φελλουζή απαντά στην επιστολή του Προέδρου της Τουριστικής Επιτροπής

Η Ευαγγελία Φελλουζή απαντά στην επιστολή του Προέδρου της Τουριστικής Επιτροπής

Σχετικά με τη δημοσίευση που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στις 01/06/2021, χαίρομαι ιδιαίτερα που ο Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής επιβεβαιώνει απόλυτα τα λεγόμενα μου, ωστόσο με εκπλήσσει αφάνταστα το γεγονός ότι αυτό αφήνει αδιάφορη και τη Δημοτική αρχή.

Αφού παρέδωσα στο Πρωτόκολλο του Δήμου την παραίτηση μου στις 19 Μαΐου, δεν με προσέγγισε ούτε ο κύριος Λύκος, ούτε ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου κύριος Τσαγκάρης, αλλά ούτε και κάποιος άλλος από τη Δημοτική αρχή για να συζητήσουμε τους προβληματισμούς μου και να δείξουν έστω το ελάχιστο ενδιαφέρον. Αντίθετα, τέσσερις μέρες μετά τη δημοσίευση της παραίτησής μου στο διαδίκτυο στις 28 Μαΐου και δεκατρείς μέρες μετά από την παράδοσή της στο Πρωτόκολλο, όχι μόνο έβγαλε ανακοίνωση/απάντηση, αλλά στάλθηκε και πρόσκληση για συνεδρίαση της Τουριστικής Επιτροπής το Σάββατο 5 Ιουνίου. Προφανώς, τώρα θεώρησε αναγκαία τη σύγκλιση συνεδρίασης, αφενός γιατί ξαφνικά υπάρχουν αρκετά θέματα για λήψη αποφάσεων και αφετέρου επειδή είναι ουσιαστικά, σύμφωνα με την κρίση του.

Το Σάββατο 5 Ιουνίου λοιπόν, ο Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής συγκαλεί συνεδρίαση για να μας ενημερώσει εκ των υστέρων για τα θεματικά βίντεο των κινηματογραφιστών, γιατί ο καιρός δεν ήταν καλός να βοηθήσουμε όταν έπρεπε, αλλά ούτε και για να ενημερωθούμε για την παρουσία τους στο νησί. Επιτέλους, αν και αρχή της τουριστικής περιόδου, ζητείτε η γνώμη των μελών για ενδεχόμενες δράσεις. Έπρεπε να δημοσιευθεί η παραίτησή μου στο διαδίκτυο και να έρθει ο Ιούνιος για να ενεργοποιηθεί η Επιτροπή από τον Πρόεδρο. Αν αυτό δεν είναι δείγμα ότι μένουμε μακριά από τις εξελίξεις και εκτός ανταγωνισμού, ας το κρίνει ο καρπαθιακός λαός.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 06/04/2021, όταν τέθηκε προς ψήφιση το πρόγραμμα της Τουριστικής Προβολής, ανέφερα χαρακτηριστικά ότι από τις 19/01 δεν έχει γίνει καμία συνεδρίαση. Ακόμη επεσήμανα, ότι δεν είχα καμία ενημέρωση για τη συμμετοχή στην έκθεση στο Ισραήλ, γεγονός που παραδέχθηκε και ο κύριος Λύκος, ενώ δεσμεύθηκε και δημόσια να ενημερώσει άμεσα την Επιτροπή, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει. Να σημειωθεί ότι στην ανακοίνωσή του, ανέφερε χαρακτηριστικά το εξής: “συμμετέχουμε ενεργά και στην διαδικτυακή έκθεση του Ισραήλ, η οποία διαρκεί από τις 9/2/2021 έως τις 27/10/2021, και θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση με τον κατάλογο των διαδικτυακών ραντεβού που πραγματοποιήσαμε”. Επίσης, ενημέρωσα τον κύριο Τσαγκάρη ότι η έκθεση του Μιλάνου θα πραγματοποιηθεί εν τέλει διαδικτυακά, ενώ αυτός δήλωνε άγνοια. Τέλος, ζήτησα απλά να ενημερώνομαι, για να βοηθάω όπου χρειάζεται και να είμαι ενεργό μέλος της Επιτροπής. Παρακολουθώντας τη συνεδρίαση, μπορεί ο οποιοσδήποτε να βγάλει τα συμπεράσματά του στο 2:51, 3:24 και 3:32 στο ακόλουθο link: https://www.youtube.com/watch?v=gFv2deRWQkg.

Με έκπληξη πάντως είδα, ότι απαντάτε στην επιστολή παραίτησής μου και αναφέρετε το “Webinar Ripressa del Turismo”, στο οποίο ξεχάσατε μάλλον, ότι αυτή που έκανε την παρουσίαση για την Κάρπαθο στα ιταλικά ήμουν εγώ! Ένα Webinar για το οποίο ενημερώθηκα από τον κύριο Τσαγκάρη δύο μέρες πριν, με την πρόφαση ότι γνωρίζω την ιταλική γλώσσα, μάλλον αν δεν την γνώριζα δεν θα ενημερωνόμουν ούτε και γι’ αυτό.

Εμάς ως μέλη του ΔΣ και της Τουριστικής Επιτροπής, μας ανατέθηκε ένας σκοπός, ο οποίος είναι να προτείνουμε ιδέες και να προσπαθούμε για το καλό και τη θετική εξέλιξη και άνοδο του Τουρισμού του νησιού. Δικαιολογίες του τύπου “δεν μπορούμε να δεσμεύουμε τα μέλη της Επιτροπής από τις δουλειές τους”, προσβάλλουν εμάς τους ίδιους αλλά και όσους  μας ψήφισαν, για να βρισκόμαστε στις θέσεις αυτές, οι οποίες είναι θέσεις ευθύνης.

Δεν κάνατε καμία προσπάθεια προσέγγισής μου, ενώ δεκατρείς μέρες μετά, δημοσιεύετε μία ανακοίνωση στην οποία απλά επιβεβαιώνετε τα λεγόμενα της παραίτησής μου και μάλιστα δηλώνετε ότι με θεωρείτε ισάξιο μέλος. Το έργο της Επιτροπής Τουρισμού το δυσχεραίνετε εσείς, με το να μην λαμβάνετε υπόψη τα μέλη της.

 

Μετά τιμής,

Ευαγγελία Φελλουζή