Επίσκεψη του υπ. Δημάρχου Μ. Φελλουζή στο Νοσοκομείο Καρπάθου: Συναντήσεις με τη διοίκηση και με το ιατρικό, νοσηλευτικό & λοιπό προσωπικό του ιδρύματος

Επίσκεψη του υπ. Δημάρχου Μ. Φελλουζή στο Νοσοκομείο Καρπάθου: Συναντήσεις με τη διοίκηση και με το ιατρικό, νοσηλευτικό & λοιπό προσωπικό του ιδρύματος

Το Γενικό Νοσοκομείο Καρπάθου επισκέφτηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Μιχαήλ Κ. Φελλουζής στο πλαίσιο των προεκλογικών επαφών και συναντήσεων του συνδυασμού «Πρόοδος Καρπάθου». Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Φελλουζής, είχε την ευκαιρία να συζητήσει θέματα που άπτονται της εύρυθμης λειτουργίας του ιδρύματος με τη διοίκηση καθώς επίσης και με το ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό του νοσοκομείου.

Ο Διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος, Β. Στασινόπουλος ενημέρωσε τον κ. Φελλουζή και τους υποψήφιους συμβούλους για τα δρομολογούμενα έργα καθώς και για τα ζητήματα που δυσχεραίνουν την λειτουργία του ιδρύματος με σημαντικότερο αυτό της στελέχωσης του προσωπικού.

Από την πλευρά του ο κ. Φελλουζής εξέφρασε την στήριξη του στο έργο του Νοσοκομείου Καρπάθου, τονίζοντας πως η «Πρόοδος Καρπάθου» θα είναι δίπλα στη διοίκηση, στο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του νοσοκομείου, το οποίο υπερβαίνει εαυτόν για να παρέχει αποτελεσματικές υγειονομικές υπηρεσίες στους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, επισημαίνοντας πως «ως Δημοτική Αρχή, θα είμαστε στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων και θα συνδράμουμε με κάθε πρόσφορο μέσο τη διοίκηση και το προσωπικό του ιδρύματος, ώστε να επιλύονται τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται».

Τέλος, ο υποψήφιος Δήμαρχος Μ. Φελλουζής αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του συνδυασμού του για τα θέματα δημόσιας υγείας και κοινωνικής προστασίας, όπου μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται:

Η σταθερή και συνεχής συνεργασία με το νοσοκομείο Καρπάθου για την υλοποίηση δράσεων αγωγής υγείας και πρόληψης.

Ο σχεδιασμός προγραμμάτων ιατρικής πρόληψης σε μαθητές σχολείων του Δήμου μας (μέτρηση οπτικής οξύτητας, οδοντιατρικός έλεγχος, πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας – του νεανικού διαβήτη), σε συνεργασία με το νοσοκομείο και ιατρικούς επιστημονικούς φορείς.

Η ενίσχυση της συνεργασίας του Δήμου Καρπάθου με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας.

Η ενδυνάμωση και περαιτέρω ενίσχυση του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Καρπάθου ως βασικής δομής πληροφόρησης και υποστήριξης των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Η ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» για την φροντίδα των πολιτών – και ιδιαίτερα των ηλικιωμένων – που έχουν ανάγκη.

Η διοργάνωση εκδηλώσεων και ομιλιών ενημέρωσης του πληθυσμού, για σημαντικά ιατρικά ζητήματα που θα αναδεικνύουν τη σημασία της προαγωγής και της πρόληψης της υγείας.

Η υλοποίηση στοχευμένων δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού για τη πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Τον Μιχαήλ Κ. Φελλουζή συνόδευαν στην επίσκεψη οι υποψήφιοι σύμβουλοι του συνδυασμού του: Γεραπετρίτη Μαριάννα – επιχειρηματίας, Καφετζή Μαρίνα – Προϊσταμένη Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών Γενικού Νοσοκομείου Καρπάθου, Μανωλάκης Θεοδόσιος – Υπάλληλος Γενικού Νοσοκομείου Καρπάθου, Πρωτόπαπας Νικόλαος – Πολιτικός Επιστήμων, Προϊστάμενος e-ΕΦΚΑ Καρπάθου και Χαλκιάς Ιωάννης – Καθηγητής Φυσικής.

Δελτίο Τύπου

20.6.2023

Καρπαθιακά Νέα