Φεύγει ή μένει ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Καρπάθου;

Φεύγει ή μένει ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Καρπάθου;

Μια βδομάδα έχει περάσει από την Συνεδρίαση της παράταξης ΝΕΑ ΠΝΟΗ, που προκάλεσαν 5 δημοτικοί σύμβουλοι και στην οποία διέγραψαν τον κ. Μανώλη Παραγυιό, με αποτέλεσμα να εκπέσει από τη θέση του Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Καρπάθου και τη θέση στην Οικονομική Επιτροπή.

Ωστόσο μέχρι και σήμερα, Τρίτη 2 Νοεμβρίου, οι δυο πλευρές φαίνεται να κρατούν στάση σιωπής και αναμονής.

Από την πλευρά των 5 δημοτικών συμβούλων, δηλαδή της πλειοψηφίας της παράταξης, φαίνεται ότι προχωρούν σε κάλεσμα για έκτακτο δημοτικό συμβούλιο Δήμου Καρπάθου, με σκοπό την εκλογή Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου.

Από την πλευρά του δημάρχου, πάντοτε σύμφωνα με πληροφορίες, έχει σταλεί επιστολή στο Υπ. Εσωτερικών και περιμένουν απόφαση-πόρισμα, το κατά πόσο είναι δυνατόν να συγκληθεί η παράταξη χωρίς  απόφαση του Δημάρχου κ. Νισύριου. Μάλιστα μέχρι και σήμερα, δεν έχει βρεθεί κάποια αντίστοιχη απόφαση, όπου η πλειοψηφία μιας παράταξης, διαγράφει ένα μέλος, χωρίς ωστόσο να συμμετέχει στη διαδικασία ο επικεφαλής της! Στην ουσία παλεύουν να ακυρώσουν την απόφαση.

Με όλα αυτά, τα πρωτοφανή, που συμβαίνουν στο Δήμο του νησιού είναι πολύ δύσκολο να μιλάμε για τη συνεχή και την  απρόσκοπτη λειτουργία του Δήμου. Οι δημότες, σε αυτή την αδιανόητη ρήξη, μέσα στην παράταξη ΝΕΑ ΠΝΟΗ, επιδεικνύουν στωικότητα και περιμένουν. Τα προβλήματα και τα ανοιχτά θέματα όμως δεν περιμένουν.

Το ποιος είναι πατριώτης, όπως και το ποιος, μέσα στο Δήμο, αγαπά και πονά περισσότερο την Κάρπαθο, είναι ένα θέμα που ήδη απασχολεί την κοινωνία αφού βλέπουν ανοιχτά πια ότι αυτή η διελκυστίνδα δεν έχει τέλος.