Ολοκληρώθηκε άλλος ένας μαραθώνιος Αγάπης και Σεβασμού προς τις αδέσποτες γάτες της Καρπάθου!

Ολοκληρώθηκε άλλος ένας μαραθώνιος Αγάπης και Σεβασμού προς τις αδέσποτες γάτες της Καρπάθου!

Η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας (Ε.Δ.Κ.Ε) συνεχίζοντας το εξαιρετικό εθελοντικό της πανελλήνιο έργο πραγματοποίησε την τρίτη της αποστολή στην Κάρπαθο προσκεκλημένη από το αναγνωρισμένο Σωματείο μας “Φίλοι Ζώων Καρπάθου”.

Στις 30 Σεπτεμβρίου, 1 και 2 Οκτωβρίου η αποστολή των 4 κτηνιάτρων που άφησαν πίσω τα ιατρεία τους και τις οικογένειες τους για να βοηθήσουν τα αδέσποτα της Καρπάθου και που αποτελούνταν από τους:

Δρ. Vicky Sapanidou

Δρ. Antonios Lionakis

Δρ. Miltos Dentsas

Δρ. Evelyn Argiroglou

βρέθηκε στα Πηγάδια της Καρπάθου και στο κτηνιατρείο-χειρουργείο της Δρ Ntina Lahana, η οποία για τρίτη συνεχόμενη φορά όχι μόνο το παραχώρησε αφιλοκερδώς προκειμένου τα χειρουργεία να γίνουν σε ιδανικές συνθήκες υγιεινής αλλά και συμμετείχε και η ίδια στο πρόγραμμα όπως κάθε χρόνο!

Οι εθελοντές γιατροί που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς, πραγματοποίησαν 137 στειρώσεις και εμβολιασμούς σε γάτες προερχόμενες από όλο το νησί μόλις σε ένα τριήμερο!

Το τριήμερο των στειρώσεων δεκάδες φιλόζωοι της Καρπάθου έφερναν αδέσποτες γάτες από πολλές περιοχές του νησιού. Οι Φίλοι Ζώων Καρπάθου διαθέσαμε παγίδες και κλουβιά και νυχθημερόν αγωνιστήκαμε για την επιτυχία του προγράμματος.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι περισσότερες από 74 είναι οι θηλυκές γάτες και με έναν πρόχειρο υπολογισμό, φαίνεται ότι αποφύγαμε 296 νέα γατάκια μόνο από μια γέννα όλων αυτών, δηλαδή χιλιάδες νεα αδέσποτα γατάκια σε λίγους μήνες!

Οι Φίλοι Ζώων Καρπάθου φέτος χάρη στις ευγενικές δωρεές σας, πήραμε την πρωτοβουλία και προμηθευτήκαμε 100 εμβόλια και έτσι 100 γατούλες όχι μόνο στειρώθηκαν αλλά και εμβολιάστηκαν με στόχο την ευζωία τους αλλά και την προστασία της δημόσιας υγείας!

Οι γάτες μετά την μετεγχειρητική περίοδο ανάρρωσης τους στην κλινική, οδηγήθηκαν και πάλι στις αποικίες απ΄ όπου περισυλλέχθηκαν στειρωμένες και εμβολιασμένες!

Η κοινωνία της Καρπάθου αγκάλιασε την τριήμερη προσπάθεια μας με κάθε τρόπο!

Πέρα από τους χορηγούς, που συνέβαλαν αποφασιστικά για την πραγματοποίηση των στειρώσεων, όλες τις ώρες των χειρουργείων πολλοί πέρασαν από το ιατρείο της κας Λαχανά για να φέρουν ένα γλυκό, έναν καφέ και να πουν μια καλή κουβέντα και ένα ευχαριστώ στους πέντε κτηνίατρους!

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι γιατροί σε αυτή την αποστολή βρήκαν τις γάτες γενικά σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τις προηγούμενες χρονιές και αυτό σύμφωνα με εκείνους δείχνει την καλύτερη φροντίδα που λαμβάνουν πλέον!

Οι εθελοντές μας Souzana Zoto, Marianna Vitoroulis, Litsa Maris, Vasiliki Halkias, Enis Giannhs Zotos, Manolis Dimellas δεν έπαιρναν ανάσα και έστεκαν όρθιοι μερόνυχτα στο ιατρείο και στους δρόμους!

Ήταν μόνιμα εκεί βράχοι αφήνοντας στην άκρη κυριολεκτικά τα πάντα για την επιτυχία του προγράμματος!

Η Kallirroi Amanezi-Hanioti, Η Sophia Konstantinidis, η Luisa Ricaldone, η Margerita Katogyritis, η Thalia Litou, Η Φωτεινή Λαγώνικού, ο Basilis Ioannou, η Рена Хоуварда, η Wilma Looye, ο Rob,η Sofia Litou, ο Martin, ο Νίκος Μαστρομηνάς, η Kristina, ο Μήνας Μαστρομηνάς, η Μαρία Πανάρετου, η Fotini Papadopoulou με την κόρη της , η Μαρία Μαστρομιχάλη επίσης με την κόρη της, ο Χανς, η Ελευθερία Μουστακάκη, ο Sotiris Lekkas που βοήθησαν και έφεραν ζωάκια για στείρωση η Μαρία Πύργου που ετοίμασε ένα σωρό σπιτικά φαγητά και γλυκά για όλους!

Οι χορηγοί για τα αεροπορικά εισητήρια των γιατρών:
Κωνσταντινίδης Α.Ε της οικογένειας Κωνσταντινίδη
Για την διαμονή των γιατρών:
Για την αγορά 15 παγίδων:
Για τις μεταφορές των γιατρών και των γατών:
ACE Rent a Car της οικογένειας Κατούτσι
Hotwheels Peridis Karpathos Lefkos
Για τα γεύματα των γιατρών:
Thalassa restaurant του Athanasios Diakos
Mezze Arkasa των Martin και Simona
Το Άλλοθι Coffee House and more
Γιατροί, χορηγοί και εθελοντές γίναμε μια γροθιά και καταφέραμε να ολοκληρώσουμε ακόμη ένα πρόγραμμα στειρώσεων, εμβολιασμών και φροντίδας αδέσποτων γατών στην Κάρπαθο μας!
Σας ευχαριστούμε όλους ολόψυχα! ❤ — με την Souzana Zoto
Φίλοι Ζώων Καρπάθου
.
15.10.2023
Καρπαθιακά Νέα