Ανακοινώθηκαν οι "Γαλάζιες Σημαίες" 2021. Ακόμη μια χρονιά που απέχει η Κάρπαθος

Ανακοινώθηκαν οι "Γαλάζιες Σημαίες" 2021. Ακόμη μια χρονιά που απέχει η Κάρπαθος

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών.

Με 545 βραβευμένες ακτές, 16 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη, η Ελλάδα κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 49 χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, στο σύνολο των 49 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 13,5% των συνολικών βραβευμένων ακτών. Πρώτη στην Ελλάδα αναδείχθηκε και πάλι φέτος, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, με 96 σημαίες.

Τα κριτήρια του προγράμματος είναι η καθαριότητα θάλασσας και ακτής, η οργάνωση της ακτής, η ασφάλεια επισκεπτών και η προστασία της φύσης και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 4.040 ακτές, 707 μαρίνες και 78 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο. Στα νησιά η Ρόδος ήρθε πρώτη με 49 γαλάζιες σημαίες !

Οι Γαλάζιες Σημαίες θα κυματίσουν σε 545 ελληνικές ακτές, επιβραβεύοντας την εξαιρετική ποιότητα υδάτων και το υψηλό επίπεδο προσφερόμενων υπηρεσιών στους λουομένους, και διασφαλίζοντας με τα κριτήρια καθαριότητας και υγιεινής, την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Στο παρακάτω λινκ δείτε που δόθηκαν οι Γαλάζιες Σημαίες:

https://www.blueflag.gr/awards/2021