Ο εκπρόσωπος τύπου της Περιφέρειας, ο εκ Καρπάθου Γεώργιος Υψηλάντης, μας μιλάει για τον θλιβερό ΧΥΤΑ του νησιού

Ο εκπρόσωπος τύπου της Περιφέρειας,  ο εκ Καρπάθου Γεώργιος Υψηλάντης,  μας μιλάει για τον θλιβερό ΧΥΤΑ του νησιού

Ο Γιώργος Υψηλάντης- Εκπρόσωπος Τύπου της Περιφερειακής Αρχής, με καταγωγή απο το Μεσοχώρι της Καρπάθου, απαντά στα Καρπαθιακά Νέα για το θέμα του πρώτου κυττάρου ΧΥΤΑ και τη θλιβερή κατάσταση στην οποία εξακολουθεί να βρίσκεται και αποσαφηνίζει τη θέση της Περιφέρειας αφού τονίζει ότι ο ΧΥΤΑ παραμένει σήμερα στην αρμοδιότητα του Δήμου Καρπάθου. 

“Πράγματι η κατάσταση του υφιστάμενου ΧΥΤΑ (?), είναι δυστυχώς δεδομένη και γνωστή, ειδικά σ εμάς τους Καρπάθιους.

Ο υφιστάμενος ΧΥΤΑ, παραμένει ακόμα στην αρμοδιότητα και ευθύνη του Δήμου. Ο ΦοΔΣΑ Ν. Αιγαίου, περιμένει την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, να συστήσει την επιτροπή καταγραφής (ν.4555), με βάση την οποία θα γίνει η παράδοση – παραλαβή του έργου, από τον Δήμο στον ΦοΔΣΑ.

Παράλληλα, αναμένεται η ολοκλήρωση του προσυμβατικου ελέγχου του διαγωνισμού του έργου επέκτασης του ΧΥΤΑ και κατασκευής της ΜΕΒΑ. Στο έργο, περιλαμβάνεται και η λειτουργία του συνόλου των εγκαταστάσεων για 3+3 έτη”.

Ο κ. Υψηλάντης επίσης ανέφερε ότι “στο πλαίσιο της τριμερούς Προγραμματικής Σύμβασης (ΠΝΑΙ – ΦοΔΣΑ – Δήμος Καρπάθου) η ΠΝΑΙ θα δημοπρατήσει σύντομα, την προμήθεια ενός απορριμματοφορου και του αναγκαίου αριθμού κάδων για τη συλλογή και μεταφορά των βιοαποβλητων”.

19.10.2022

Καρπαθιακά Νέα