Ο Γιώργος Γεραπετρίτης ομιλητής στην εκδήλωση «Εκπαίδευση, κατάρτιση και εργασιακή απασχόληση των ατόμων με αναπηρία»

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης ομιλητής στην εκδήλωση «Εκπαίδευση, κατάρτιση και εργασιακή απασχόληση των ατόμων με αναπηρία»

Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, η γραμματεία Ατόμων με Αναπηρία της Νέας Δημοκρατίας και ο ευρωβουλευτής κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος, συνδιοργανώνουν ανοικτή εκδήλωση με τίτλο: «Εκπαίδευση, κατάρτιση και εργασιακή απασχόληση των ατόμων με αναπηρία», το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 στις 18.00 μ.μ (πέρας προσέλευσης 17.30) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην αίθουσα «Banquet».

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία θεσπίστηκε και τηρείται παγκόσμια από τα Ηνωμένα Έθνη από το 1992, ως μία προσπάθεια υπενθύμισης των κοινωνικών δικαιωμάτων των ανάπηρων ατόμων, καθώς και ως μία προσπάθεια οικοδόμησης ενός πιο δίκαιου, ισότιμου και βιώσιμου κόσμου για όλους.

Σκοπός της εκδήλωσης αυτής είναι η ανάδειξη, τόσο των πραγματικών αναγκών των ανάπηρων ατόμων σε επίπεδο καθημερινής διαβίωσης, όσο και η συζήτηση της κοινωνικής πολιτικής που ασκείται στους τομείς της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της εργασίας, με βάση το Εθνικό Σχέδιο Δράσης Ατόμων με Αναπηρία.

Tην εκδήλωση θα τιμήσουν ως ομιλητές, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, Ιωάννης Βαρδακαστάνης.

Στη συζήτηση του πάνελ συμμετέχουν με σειρά τοποθέτησης, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, ο γονέας Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, Ζέττα Μακρή, η εκπαιδευτικός Μαρία Κουτσοκώστα, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, η ραδιοφωνική παραγωγός ‘Αννα Μπαλάν, η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουροπουλος και ο γραμματέας Ατόμων με Αναπηρία της ΝΔ, Κωνσταντίνος Λολίτσας.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης.

Εισαγωγικά σχόλια θα απευθύνουν ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης και ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος, Αθηναΐς Νέγκα.

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή στο κοινό και θα υπάρχει και ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα, ενώ θα προβληθεί και μέσω live streaming στα εξής κανάλια:

Official website: kympouropoulos.gr

Official Youtube Channel: https://www.youtube.com/channel/UC3XhviIQSMkWvbuoHghc8-w