Γεραπετρίτης: Το ελληνικό Δημόσιο δεν έχει προμηθευτεί κανένα σύστημα παράνομης παρακολούθησης

Γεραπετρίτης: Το ελληνικό Δημόσιο δεν έχει προμηθευτεί κανένα σύστημα παράνομης παρακολούθησης

 

 

Γράφει ο Μιχάλης Χαριάτης

«Το ελληνικό Δημόσιο δεν έχει προμηθευτεί κανένα σύστημα παράνομης παρακολούθησης από εταιρείες , όπως η Predator που διαθέτουν το σχετικό λογισμικό» είπε ο υπουργός Επικράτειας.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Γεραπετρίτη η Ελλάδα έχει το αυστηρότερο πλαίσιο για την νόμιμη επισύνδεση που υπάρχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς, όπως ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας, απαιτείται άδεια του αρμόδιου εισαγγελέα ενώ ο έλεγχος διενεργείται από δυο ανεξάρτητες Αρχές.

«Όλες αυτές οι εγγυήσεις καθιστούν την χώρα μας την πλέον αυστηρή όσον αφορά τις επισυνδέσεις» δήλωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης. Σε αυτό το πλαίσιο ο Γιώργος Γεραπετρίτης ανέφερε πως η μόνη σύμβαση που έχει υπογράψει το ελληνικό Δημόσιο με τέτοιες εταιρείες, ήταν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2018, με την εταιρεία KRIKEL και αφορούσε ασυρμάτους.

Αναφορικά με το ζήτημα που έθεσε, στην επίκαιρη ερώτηση, ο Γιάννης Ραγκούσης περί επιχειρηματικού ασυμβίβαστου που ισχύει για τους γενικούς γραμματείς με αφορμή δημοσιεύματα για επιχειρηματικές δραστηριότητες του διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Γρ. Δημητριάδη, ο υπουργός Επικράτειας υπενθύμισε πως για πρώτη φορά με το νόμο για το επιτελικό κράτος καθιερώθηκε ασυμβίβαστο και για τους γενικούς γραμματείς, τονίζοντας πως η επιχειρηματική δραστηριότητα συνδέεται με την άσκηση διοίκησης ή διαχείρισης και όχι με την κατοχή μεριδίων ή μετοχών. «Δεν απαγορεύεται η κατοχή εταιρικών μεριδίων ούτε για τους υπουργούς ούτε για τους βουλευτές και επομένως δεν θα μπορούσε οι γενικοί γραμματείς να έχουν υψηλότερα ασυμβίβαστα», ανέφερε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο Γιαννης Ραγκούσης, από την πλευρά του, έκανε λόγο για έκνομες παρακολουθήσεις σε βάρος δημοσιογράφων που ενοχλούν το σύστημα εξουσίας με την ερευνητική τους δουλειά. «Ξέρετε αυτή την ερευνητική δημοσιογραφία και δημοσιογράφους που την υπηρετούν και άλλους εσείς θέλετε να τους κλείσετε φυλακή, επιχειρήσατε όπως τον κ. Βαξεβάνη και την κ. Παπαδάκου, άλλους θέλετε να τους καταστρέψετε οικονομικά και άλλους τους παρακολουθείτε όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι πολλές φορές» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γιαννης Ραγκούσης. Ενώ ανέφερε πως το Μέγαρο Μαξίμου «έχει μετατραπεί σε μια απέραντη μπίζνα».

www.ieidiseis.gr