Γεραπετρίτης: «δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις» για το χρόνο διεξαγωγής εθνικών και αυτοδιοικητικών εκλογών

Γεραπετρίτης: «δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις» για το χρόνο διεξαγωγής εθνικών και αυτοδιοικητικών εκλογών

 

Μετά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος αναφέρθηκε στις πρόωρες εκλογές και ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για το ίδια θέμα, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει τον χρόνο που αυτές θα γίνουν.

Ωστόσο σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, ο οποίος τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός είναι πάρα πολύ θεσμικός, αντίθετα με ό,τι κατά κανόνα συμβαίνει στην ελληνική πολιτική ιστορία και θεωρεί πως ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα είναι επιταγή» είπε ότι κάλπες θα στηθούν νωρίτερα  «στο μέτρο που δεν υπάρχει κρίσιμο εθνικό θέμα». Αν αυτό το έκτακτο γεγονός δεν συμβεί, «θα πάμε σε εκλογές στο τέλος της τετραετίας», όπως ξεκαθάρισε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ειδικότερα, το, κατ’ αυτόν, κεντρικό δίλημμα των επόμενων εθνικών εκλογών έθεσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, που δεν είναι άλλο από την εκλογή πρωθυπουργού, όπως επεσήμανε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Πάτρας, «Max FM 93,4».

Για τα μέτρα ελάφρυνσης, μετά την παρατήρηση ότι από την αρχή της κυβερνητικής θητείας έχουν δοθεί 51 δισ., διαβεβαίωσε πως όσο υπάρχει αυτή η κρίση, η κυβέρνηση θα στηρίζει εκείνους που έχουν ανάγκη.

«Δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε διχαστικό λόγο»

Αναλυτικά, για το διακύβευμα των εκλογών, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε σημειώνοντας πως «δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε διχαστικό λόγο ούτε σε πολιτική τοξικότητα. Θα παραμείνουμε πιστοί στο δικό μας πολιτικό πρόγραμμα, στην ατζέντα μας -κι αυτήν θα θέσουμε στην κρίση των πολιτών. Έχουμε πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στην κρίση τους, οι επόμενες εκλογές είναι εκλογές για την ανάδειξη πρωθυπουργού. Οι πολίτες θα κληθούν να ψηφίσουν για πρωθυπουργό και σε αυτήν την επιλογή υπάρχουν πολύ νωπές οι εικόνες της δικής μας διακυβέρνησης όσο και της προηγούμενης».

Με άλλα λόγια, «οι πολίτες θα μπορέσουν να συγκρίνουν τα πεπραγμένα της δικής μας διακυβέρνησης σε σχέση με τα πεπραγμένα της προηγούμενης. Να αξιολογήσουν τι από εκείνα που η κάθε κυβέρνηση υποσχέθηκε προεκλογικά, υλοποιήθηκε. Ποια κυβέρνηση πήγε λίγο πιο μπροστά τη χώρα και κυρίως ποια είναι η κυβέρνηση που εμπιστευόμαστε για να φέρει τη χώρα στο πεδίο που της αξίζει. Εμείς έχουμε κάνει πολλά στο πεδίο των εθνικών συμφερόντων, επίσης στο κομμάτι της οικονομίας, της εργασίας, της κοινωνίας».

Για τον εκλογικό νόμο

Και στο ερώτημα για τον εκλογικό νόμο, είπε ότι «δεν πρόκειται να φτιάξουμε χρόνο εκλογών όπως μας βολεύει, δεν πρόκειται να έχουμε νέο εκλογικό σύστημα όπως μας συμφέρει. Θα παραμείνουμε πιστοί στους όρους του πολιτικού παιχνιδιού, όπως τους ορίζουν το Σύνταγμα και ο νόμος».

Ενώ σε άλλο ερώτημα, για το χρόνο διεξαγωγής ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών ειδικότερα, διευκρίνισε ότι ο χρόνος διεξαγωγής των ευρωεκλογών είναι ένα θέμα που ρυθμίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι από τα κράτη μέλη. Ο χρόνος διεξαγωγής εθνικών και αυτοδιοικητικών εκλογών καθορίσθηκε από τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης, «δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις», διεμήνυσε ακόμη. Ερωτηθείς δε, για το ενδεχόμενο τρίτης κάλπης, είπε ότι «είναι πολύ μακρινό το σενάριο».

Εξήγησε δε, πως το κυβερνών κόμμα θα αναζητήσει την αυτοδυναμία και, αναλόγως της θέσης που θα του δώσει ο ελληνικός λαός, «θα αναζητήσουμε τις συνθέσεις εκείνες για να πορευθούμε με ασφάλεια και κυρίως για το συμφέρον της χώρας».