Γιώργος Μάρκου: Πρώτες ημέρες στο σχολείο

Γιώργος Μάρκου: Πρώτες ημέρες στο σχολείο

 

Από την αρχή γράφω ότι είμαι στο νου και την καρδιά των συναδέλφων μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών που αυτή τη στιγμή μοιράζονται τα συναισθήματά και τους προβληματισμούς τους, όπου μπορούν, κατανοώντας πλήρως την αγωνία τους:

Πού θα πάμε, πόσοι θα πάμε, ποιοι θα είμαστε, πού θα είμαστε, τι ποσοστό προσλήψεων οι ειδικότητες, τι η παράλληλη, τι, τι…Και έπειτα πώς θα πάμε στο νησί, τι θα βρούμε, πώς είναι οι μόνιμοι συνάδελφοι, τα έξοδα, την ταλαιπωρία…

-Παιδιά, είμαστε μαζί σας, ό,τι μπορούμε θα κάνουμε όλοι μαζί. Στο τέλος θα τα καταφέρουμε!

Εκπαιδευτικούς ευτυχώς θα έχουμε, μην αρχίσετε πάλι ποιον θα έχουμε, ποια θα μας πάρει…αντικειμενικά απάντηση στο τέλος της άλλης εβδομάδας.

Προς το παρόν προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε τις σοβαρές ζημιές που κάποια άτακτα παιδάκια έκαναν τον τελευταίο μήνα στο σχολείο και είναι και μεγάλες και κοστίζουν.

Ελπίζουμε να βοηθήσει ο Δήμος Καρπάθου και κάθε αρμόδιος. 5 εργάσιμες ημέρες απέμειναν μέχρι το πρώτο κουδούνι.

Θα έχουμε πάλι Τάξη Υποδοχής (ελπίζουμε με πλήρες ωράριο αυτή τη φορά), υποστηρικτικές δομές σε παιδιά που χρειάζονται και για πρώτη φορά ωράριο ολοήμερου έως τις 5.30 το απόγευμα.

Έχουμε και τα βιβλία, στην ώρα τους τα περισσότερα.

Κάναμε μια μικρή συνεδρίαση και μια πρώτη καταγραφή ίσα ίσα να γνωριστούμε, σχολιάσαμε λίγο και τα πιθανά μέτρα του Υ.ΠΑΙ.Θ., μένει να δοκιμαστούν και να αποδειχθούν σωστά ή όχι στην πράξη, ας μη μιζεριάσουμε πρώτες ημέρες.

Mαθητές νέοι μας έρχονται, κάποιοι φεύγουν με μεταγραφή, αιτήσεις μαζεύτηκαν. Καλή πρόοδο για όλους.

Θα τα καταφέρουμε, όλοι μαζί.

Η φωτογραφία είναι από το παράθυρο του σχολείου.

Αφιερωμένη στις και στους συναδέλφους που ήρθαν όλα τα περασμένα χρόνια με το καράβι από τη Ρόδο και σε αυτούς που έρχονται και φέτος.

Ο Γιώργος Μάρκου είναι δάσκαλος και Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρπάθου