Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καρπάθου κ. Γρηγόρης Ρουμάνης, στα Καρπαθιακά Νέα

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καρπάθου κ. Γρηγόρης Ρουμάνης, στα Καρπαθιακά Νέα

 

Με αφορμή τις κουβέντες των τελευταίων ημερών, με θέμα το ποιος οφείλει να κάνει τα rapid tests, που ήδη ξεκίνησε να προμηθεύεται ο Δήμος Καρπάθου, επικοινωνήσαμε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου  κ. Γρηγόρη Ρουμάνη, για να μάθουμε από πρώτο χέρι την άποψη του καθώς και τα τελευταία νέα του Νοσοκομείου.

Ο κ. Ρουμάνης χαρακτήρισε την κίνηση του Δήμου Κάρπάθου και του ΗΝ Κάσου «σπουδαία» και τόνισε ότι:

«Από πλευράς Νοσοκομείου έχουμε φτιάξει ένα εξεταστικό κέντρο στον προαύλιο χώρο έτσι το Νοσοκομείο είναι θωρακισμένο και προφυλαγμένο, για να μπορεί να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Το θέμα τον ελέγχων αφορά τον ΕΟΔΥ, το νοσοκομείο δεν αναλαμβάνει τους εξωτερικούς ελέγχους, αυτό δε γίνεται πουθενά.

Το προσωπικό του Νοσοκομείου ακολουθεί το εσωτερικό πρόγραμμα, δεν γίνεται να βγαίνει και στο δρόμο επίσης, λάβετε υπόψιν με αυτό τον τρόπο οι νοσηλευτές κινδυνεύουν να κολλήσουν και να μεταφέρουν και μέσα στο Νοσοκομείο τον ιό».

Στο θέμα των rapid tests ο κ. Ρουμάνης μας είπε ότι «χθες Τρίτη 11 Νοεμβρίου έφτασαν στο Νοσοκομείο τα πρώτα 500 tests. Ένας εργαζόμενος του Δήμου εκπαιδεύτηκε από το νοσηλευτικό προσωπικό και παρέλαβε 100 από αυτά για να τα χρησιμοποιήσει».

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου προτείνει η διαδικασία να γίνει μέσω του Δήμου: «ο Δήμος Καρπάθου αλλά και της Κάσου, αφού έκαναν αυτή την σπουδαία κίνηση θα πρέπει να στηρίξουν και τη συνέχεια της. Με πιο τρόπο; Μέσω του υπάρχοντος προσωπικού του Δήμου ή να προσλάβουν έναν επικουρικό νοσοκόμο για αυτή την εργασία».

Με την ευκαιρία ρωτήσαμε τον κ. Ρουμάνη εάν γίνονται τεστ και πως ανταποκρίνονται οι Καρπάθιοι.

«Γίνονται κανονικά τέστ, μάλιστα τα δύο θετικά που βγήκαν πρόσφατα από το Νοσοκομείο Καρπάθου προέρχονται από ασυμπτωματικούς. Ήταν δυο άνθρωποι που πρόσφατα ταξίδεψαν εκτός Καρπάθου σε περιοχές που παρουσιάζουν κρούσματα, ήρθαν στο Νοσοκομείο υποψιασμένοι  και έκαναν το τεστ γιατί είχαν αίσθημα ευθύνης. Έτσι πρέπει να λειτουργούμε ως πολίτες για να προστατέψουμε όλη την  κοινωνία».

Ο κ. Ρουμάνης, εκτός από την Κάρπαθο, είναι Διοικητής και στο Νοσοκομείου της Ρόδου, αν και οι ευθύνες είναι πολύ μεγάλες, τουλάχιστον δυο φορές το μήνα επισκέπτεται το Νοσοκομείο Καρπάθου και έχει γνώση για κάθε λεπτομέρεια.

Όπως μας εξήγησε το Νοσοκομείο Καρπάθου είναι ένα στολίδι, όχι μόνο για το νησί, για όλη τη χώρα!

Μπήκαμε σε τροχιά λειτουργίας, ξεπερνάμε τα όποια προβλήματα υπήρχαν στην εκκίνηση, έρχονται νέα μηχανήματα, επισκευάζονται τα παλιά. Να σας πω ότι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και γιατροί  στις ειδικότητες καρδιολόγου, χειρουργού, ακτινολόγου, παθολόγου και ορθοπεδικού. Υπάρχουν λοιπόν οι γιατροί, απομένει να προχωρήσουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και σύντομα θα μιλάμε για ένα πλήρες και επανδρωμένο υπερσύγχρονο Νοσοκομείο”.

Τον ρωτήσαμε για τα προβλήματα που αντιμετώπισε ως διοικητής και ο κ. Ρουμάνης αναφέρθηκε στην κουλτούρα και τη συνήθεια, που έφεραν στο Νοσοκομείο οι εργαζόμενοι από το Κέντρο Υγείας κάτι που καθημερινά βελτιώνεται. Επίσης τόνισε ότι το νέο προσωπικό, που δεν έχει σχετική εμπειρία, έχει περάσει από το Νοσοκομείο της Ρόδου και γίνονται τακτικά σεμινάρια, ώστε στο επόμενο διάστημα να έχουν αποκτήσει όλοι την σχετική πείρα που είναι απαραίτητη.

‘”Πρόκειται για Νοσοκομείο κι αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από την κοινωνία της Καρπάθου. Οι κάτοικοι, καθώς και όποιοι έρχονται στο νησί, πρέπει να αποκτήσουν εμπιστοσύνη  και να γνωρίζουν τις δυνατότητες που τους προσφέρει το Νοσοκομείο αλλά και το διαφορετικ πλαίσιο. Δε μιλάμε πια για ένα Κέντρο Υγείας”.

Για το θέμα της διαδικασίας της επιλογή νέου Διοικητή φαίνεται ότι τα πράγματα προχωρούν και σύντομα θα υπάρξει το πρόσωπο που θα αναλάβει τη θέση. Από όλη την Ελλάδα κατέθεσαν 27 υποψήφιοι τα χαρτιά τους και μέχρι σήμερα έχει γίνει η πρώτη επιλογή, έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση. Όπως μας λέει ο κ. Ρουμάνης ευχή όλων των εμπλεκόμενων είναι ακόμη και μέχρι τις γιορτές, μέσα από τη διαδικασία, να υπάρξει το κατάλληλο πρόσωπο, που ο ίδιος θα παραδόσει τη σκυτάλη και θα τρέξει το Νοσοκομείο της Καρπάθου.