Γρ. Ρουμάνης: "Το Νοσοκομείο Καρπάθου θα κάνει PCR tests όσο απουσιάζει ο ιδιώτης γιατρός"

Γρ. Ρουμάνης: "Το Νοσοκομείο Καρπάθου θα κάνει PCR tests όσο απουσιάζει ο ιδιώτης γιατρός"

Πρόβλημα παρουσιάστηκε τις τελευταίες ημέρες στην Κάρπαθο με την απουσία του ιδιώτη γιατρού που πραγματοποιεί τα μοριακά τέστ στο νησί. Όσοι νόσησαν από κορονοϊό τις τελευταίες ημέρες δεν μπορούν χωρίς το PCR να πάρουν πιστοποιητικό νόσησης που είναι απαραίτητο. Ο διοικητής του Νοσοκομείου, κ. Γρηγόρης Ρουμάνης, ενημερώθηκε για την κατάσταση και από χθες, Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021, αποφάσισε να επιτρέψει, σε εκείνους που νόσησαν, τη δυνατότητα να κάνουν μοριακό τεστ στο Νοσοκομείο ώστε να αποκτήσουν το πιστοποιητικό. Να αναφέρουμε ότι το Νοσοκομείο δεν είναι υποχρεωμένο να πραγματοποιεί αυτά τα τεστ.

Όπως ανέφερε στα Καρπαθιακά Νέα αυτό γίνεται μόνο για την περίοδο της απουσίας του ιδιώτη γιατρού από το νησί. Μάλιστα ο κ. Ρουμάνης τονίζει ότι αυτή την περίοδο, ειδικά με τον κόσμο που κατέβηκε για ολιγοήμερες διακοπές στο νησί, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και τήρηση των υγειονομικών κανόνων. Ήδη υπάρχει μια αύξηση στα κρούσματα που δημιουργεί ανησυχία στους κατοίκους και την Πολιτική Προστασία του Δήμου Καρπάθου.

Με την ευκαιρία τη επικοινωνίας, ενημερωθήκαμε ότι σύντομα στο Νοσοκομείο Καρπάθου θα προσληφθεί ένας Παθολόγος. Επίσης βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία των κινήτρων που πρόσφατα ψηφίστηκαν από τον Δήμο Καρπάθου και εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή στις αρχές του Δεκεμβρίου.

Το μοναδικό θέμα για το οποίο δεν υπάρχει καμμιά εικόνα αφορά την τοποθέτηση διοικητή στο Νοσοκομείο Καρπάθου “Άγιος Ιωάννης ο Καρπάθιος”! Για πολλούς μήνες κ. Ρουμάνης παραμένει διοικητής στο Νοσοκομείο Ρόδου και Καρπάθου.

Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμος Καρπάθου εξακολουθεί να πραγματοποιεί δωρεάν rapid test στο ξύλινο κιόσκι που βρίσκεται στην είσοδο του λιμανιού.