Γρηγ. Ρουμάνης: " Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στο Νοσ. Καρπάθου δεν μπορούν να επηρεάσουν τη λειτουργία του"

Γρηγ. Ρουμάνης: " Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στο Νοσ. Καρπάθου δεν μπορούν να επηρεάσουν τη λειτουργία του"

Όπως σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας έτσι και στο Νοσοκομείο Καρπάθου από την 1η Σεπτεμβρίου,  θα ισχύσει το μέτρο της αναστολής εργασίας του ανεμβολίαστου υγειονομικού προσωπικού. Σε επικοινωνία που είχαν τα Καρπαθιακά Νέα με τον Διοικητή κ. Γρ. Ρουμάνη μας επισήμανε ότι το ποσοστό του ανεμβολίαστου προσωπικού, στην Κάρπαθο, δεν μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία του. Από αυτούς κάποιοι θα περάσουν επιτροπή, για να βεβαιωθεί ότι αντιμετωπίζουν θέμα υγείας. Υπάρχουν και ορισμένοι που αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο και για αυτούς, όπως λέει ο κ. Ρουμάνης “θα εφαρμοστεί ότι προβλέπεται από το νόμο”.

Όσο αφορά το ιατρικό προσωπικό, αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να πάρει θέση η οφθαλμίατρος, που έχει προσληφθεί, επίσης άμεσα θα αναλάβει και ο παιδιάτρος. Οι εμβολιασμοί τρέχουν κανονικά και μέχρι το τέλος του Αυγούστου θα λειτουργεί το πληροφοριακό σύστημα και η πλήρης αυτονομία του Νοσοκομείου Καρπάθου. Η Πυροσβεστική πραγματοποίησε ελέγχους στα συστήματα πυρασφάλειας και για την προστασία του Νοσοκομείου θα κοπούν τα δέντρα που βρίσκονται στην περίμετρο.

Στο κρίσιμο ζήτημα της διασποράς του κορονοϊού, ο κ. Ρουμάνης τόνισε ότι το Νοσοκομείο διαθέτει δυο αναλυτές και πραγματοποιεί τεστ όποτε ζητηθεί, από εκεί και πέρα στην Κάρπαθο υπάρχουν ιδιώτες γιατροί που κάνουν τέστ, εκεί το Νοσοκομείο δεν μπορεί να γνωρίζει το τι συμβαίνει.

πηγή www.karpathiakanea.gr