Ιωάννης Τσακιράκης. Ποιος είναι ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής της Καρπάθου

Ιωάννης Τσακιράκης. Ποιος είναι ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής της Καρπάθου

Τη νεοσύστατη Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Καρπάθου πρόσφατα ανέλαβε ο κ. Ιωάννης Τσακιράκης, ο οποίος έχει βαθμό Αστυνομικού Διευθυντή. Γεγονός πολύ σπουδαίο! Αφενός διότι είναι ένας ιδιαίτερα υψηλόβαθμος και εμπειρότατος Αστυνομικός για τα μέχρι σήμερα δεδομένα της Καρπάθου, αφετέρου γιατί πρόκειται για έναν εξαιρετικά σεμνό, συγκροτημένο και σοβαρό άνθρωπο. Πληροφορίες, που φτάνουν στα Καρπαθιακά Νέα, από γνωστούς και φίλους του κ. Τσακιράκη, αναφέρουν ότι έχει αδαμάντινο χαρακτήρα και ξεχωρίζει για το ήθος και τις ικανότητες του.

Ο κ. Τσακιράκης κατά την εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμο Καρπάθου

Στην Κάρπαθο, στις λίγες μέρες που βρίσκεται στο νησί, έχουν διακρίνει τη λεπτότητα και την ευγένεια του. Πρόσφατα βρέθηκε στις Μενετές, κατά τη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Βαϊων. Εκεί και με όπλο με τον χαρακτήρα του, κέρδισε τους συντοπίτες μας που τον γνώρισαν! Μάλιστα ανέφεραν ότι γνωρίζει καλά πρόσωπα και θέματα που αφορούν την σύγχρονη Κάρπαθο, αλλά ενδιαφέρεται και μελετά την ιστορία της.

Με την Έπαρχο Καρπάθου

Ο Ιωάννης Τσακιράκης, κατάγεται από την Ιεράπετρα Λασιθίου και γεννήθηκε το έτος 1963. Το έτος 1987 πραγματοποιήθηκε η εισαγωγή του στη Σχολή Αστυφυλάκων Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ το 1990 έγινε η εισαγωγή του στη Σχολή Αρχιφυλάκων Ελληνικής Αστυνομίας. Το  1994 ακολούθησε η εισαγωγή του στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, όπου και αποφοίτησε το 1997.

 

25η Μαρτίου, ο εορτασμός στην πλατεία Επαρχείου, Κάρπαθο 2023. Φωτο Πωλ Βιττωρούλης

Από το 1997 έως 2009, με τους βαθμούς του Υπαστυνόμου και του Αστυνόμου Β’, υπηρέτησε σε Υπηρεσίες της Β΄Δ/νσης Αστυνομίας Δωδ/σου και της Δ/νσης Αστυνομίας Λασιθίου.

Το έτος 2010 αποφοίτησε από το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Αστυνομικής Ακαδημίας. Από το έτος 2010 έως το έτος 2019, με τους βαθμούς του Αστυνόμου Α’ και Αστυν. Υποδ/ντή, υπηρέτησε ως διοικητής στο Α.Τ Ρόδου.

Ο κ. Τσακιράκης, την Κυριακή των Βαϊων 2023, στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου στις Μενετές Καρπάθου. Φωτο Πωλ Βιττωρούλης

Τον Ιανουάριο του 2020 προήχθηκε στο βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή, και τον Σεπτέμβριο του ιδίου έτους παρακολούθησε το Σχολείο Επιμόρφωσης Αστυνομικών Διευθυντών. Από το 2020 έως το 2023, με τον βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή, υπηρέτησε στο Επιτελείο της Α’ Δ/νσης Αστυνομίας Δωδ/σου, ως Α’ Υποδ/ντής.

Αρχές τρέχοντος έτους, με Απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου Μεταθέσεων, μετατέθηκε στη νεοϊδρυθείσα Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Καρπάθου (υπαγόμενη διοικητικά στην Α΄Διεύθυνση Αστυνομίας Δωδεκανήσου), ως Διευθυντής, όπου και υπηρετεί μέχρι σήμερα.

Να του ευχηθούμε υγεία και μια γόνιμη, δημιουργική και ουσιαστική θητεία στην Κάρπαθο.

13.4.2023

Καρπαθιακά Νέα