Ο Γιάννης Παππάς ζήτησε να γίνεται δωρεάν η ακτοπλοϊκή μεταφορά των κατοίκων Καρπάθου από Διαφάνι-Πηγάδια και αντίστροφα

Ο Γιάννης Παππάς ζήτησε να γίνεται δωρεάν  η  ακτοπλοϊκή μεταφορά  των κατοίκων Καρπάθου  από Διαφάνι-Πηγάδια και αντίστροφα

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Γιάννης Παππάς ζήτησε με επιστολή του προς τον Υπ. Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Υφ. Ναυτιλίας κ. Κώστα Κατσαφάδο,  να εξεταστεί από το υπουργείο  η παροχή δωρεάν μεταφοράς των μόνιμων κατοίκων της Καρπάθου και των προστατευόμενων  μελών τους, για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια ανάμεσα στους λιμένες του νησιού δηλαδή, από τα Πηγάδια  Καρπάθου στο  Διαφάνι και αντιστρόφως, με το νέο πλοίο που ξεκινάει της Blue Star Ferries.

Η πιστοποίηση της ιδιότητας των μονίμων κατοίκων  της νήσου Καρπάθου που θα έχουν δικαίωμα δωρεάν μεταφοράς θα αποδεικνύεται με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή του εκκαθαριστικού της οικείας Δ.Ο.Υ., ή βεβαίωση του οικείου Δήμου ως προς την πιστοποίηση της μόνιμης κατοικίας του δικαιούχου.

Ο κ. Παππάς λαμβάνοντας  υπόψη  την ιδιομορφία του νησιού πρότεινε το εν λόγω μέτρο στην  ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής διότι θα διευκολύνει τους κατοίκους του νησιού στις μετακινήσεις τους.

13.4.2023

Καρπαθιακά Νέα