Υπάρχουν λεφτά στο ταμείο για να πληρωθεί η ναυτιλιακή εταιρία; Υπάρχει υποψήφιος για τον Δήμο Καρπάθου; Εύλογες απορίες της ημέρας!

Υπάρχουν λεφτά στο ταμείο για να πληρωθεί η ναυτιλιακή εταιρία; Υπάρχει υποψήφιος για τον Δήμο Καρπάθου; Εύλογες απορίες της ημέρας!

Η αγωνία για το ακτοπλοϊκό κορυφώνεται, τα 45 εκατομμύρια που χρωστά το υπουργείο στη ναυτιλιακή, δυσκολεύουν το δρόμο για πλοίο 2ης κατηγορίας και την ίδια στιγμή τα νησιά μένουν χωρίς βαπόρι μέχρι  το τέλος του μήνα με δεδομένο ότι το ΠΡΕΒΕΛΗΣ έχει ανάγκη να κάνει αναγκαίες τεχνικές εργασίες.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, υπάρχουν τα χρήματα; Αν υπάρξει μια γενναία απόφαση τότε σύντομα θα δούμε σύγχρονο πλοίο στη γραμμή διαφορετικά και πάλι θα μας βγάλει ασπροπρόσωπους το αγαπημένο ΠΡΕΒΕΛΗΣ!

Την ίδια στιγμή η Κάρπαθος αγωνίζεται να βρει υποψήφιο Δήμαρχο!

Ο επιχειρηματίας, που έχει ακουστεί, δεν εμφανίζεται στο προσκήνιο και οι όποιοι ενδιαφερόμενοι δε δείχνουν κάποιο ενεργό ενδιαφέρον. Μάλιστα μια τυχαία συνάντηση, σημαίνοντος βουλευτή με σημαντικό Καρπάθιο, στο νησί, έγινε σημαία εξελίξεων, χωρίς ωστόσο να είναι τίποτε αληθινό από όλα όσα ακούγονται!

Θα υπάρξει γυναίκα που θα ηγηθεί παράταξης και μάλιστα θα έχει πολιτική στήριξη; Άκυρη κι αυτή η κουβέντα, αφού τα κόμματα, με πρώτη τη Ν.Δ., μέχρι σήμερα δεν έχουν δείξει να ενδιαφέρονται για ενεργό ρόλο στην εκλογική διαδικασία των δημοτικών εκλογών.

Από την άλλη η διοικούσα παράταξη προσπαθεί όπως μπορεί να αντιμετωπίσει την καθημερινότητα ενώ στο μεγάλο θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης ο δήμαρχος Καρπάθου κ. Νισύριος, ο οποίος δεν ξεκαθαρίζει αν επιθυμεί να ξανά είναι υποψήφιος, ουσιαστικά παραπέμπει στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης, 25 Οκτωβρίου, χωρίς ωστόσο να έχει καλέσει σε διάλογο τις κοινωνικές ομάδες του τόπου! Δηλαδή θα μιλήσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι και εκείνοι θα αποφασίσουν για να αντιδράσουν με… επιστολές; Κρατήστε πάντως ότι οι δημοτικές παρατάξεις (Κάρπαθος  Νέα Πνοή, ΑΠΕΚ και Κάρπαθος Νέα Αρχή) δεν έχουν ασχοληθεί με το ακτοπλοϊκό κι είναι απορία σε λίγους μήνες, κάποιοι από αυτούς, θα ζητούν την ψήφο του κόσμου και τότε θα έχουν σχέδιο για το νησί; Πάντως κρατήστε ότι στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο θα ακουστούν πολλά κι ένα από αυτά θα είναι και το θέμα της υδροδότησης των Πηγαδίων από το φράγμα…

(η φωτογραφία αρχείου, από ύπνο στο ΠΡΕΒΕΛΗΣ)

24.10.2022

Καρπαθιακά Νέα