Τιμήθηκε η μνήμη του ευεργέτη της Τεγέας, Μακαριστού Μητροπολίτη Καρπάθου και Κάσου, κυρού Νείλου Σμυρνιωτόπουλου (1836-1918)

Τιμήθηκε η μνήμη του ευεργέτη της Τεγέας, Μακαριστού Μητροπολίτη Καρπάθου και Κάσου, κυρού Νείλου Σμυρνιωτόπουλου (1836-1918)

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αλέας Τεγέας, τελέστηκε από το Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Τεγέας, κ. Θεόκλητο, αρχιερατικό μνημόσυνο για το Μακαριστό Μητροπολίτη Καρπάθου και Κάσου, κυρό Νείλο Σμυρνιωτόπουλο (1836-1918), μεγάλο ευεργέτη της Αλέας Τεγέας.

Μετά το πέρας του μνημοσύνου ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, με την παρουσία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρίπολης, στην προτομή του Νείλου Σμυρνιωτόπουλου.

Στη συνέχεια, έγινε η τελετή των εγκαινίων του Λαογραφικού Μουσείου Αλέας και του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Οργάνων Φυσικών Επιστημών στο Πνευματικό Κέντρο Αλέας, που αποτελεί χώρο πολιτισμού και παράδοσης. Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, με καταγωγή από την Τεγέα, Νίκος Βούτσης, ο βουλευτής Αρκαδίας, Γιώργος Παπαηλιού, ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην αντιπεριφερειάρχης, Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, ο αντιδήμαρχος καθημερινότητας, Γιώργος Λαγός, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού, Ελένη Καρούντζου, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Δημήτρης Μακαρούνης, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Τρίπολη αλλάζουμε τα δεδομένα», δημοτικός σύμβουλος, Νίκος Τσιαμούλος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γεωργία Παναγοπούλου, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ του δήμου Τρίπολης, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Πηγή ΔΡΤ με πληροφορίες από Γιώργο Μουστόγιαννη

Πηγή: https://www.drt915.gr