Θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Καρπάθου ο Γιάννης Μηνατσής;

Θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Καρπάθου ο Γιάννης Μηνατσής;

Ο Γιάννης Μηνατσής είναι ο μόνος, μέχρι σήμερα, πιθανός υποψήφιος για τη θέση του δημάρχου Καρπάθου, ο οποίος έχει εκφράσει ανοιχτά τις προθέσεις του.

Όπως τόνισε πρόσφατα στα Καρπαθιακά Νέα, ο ίδιος θα μπορούσε να ηγηθεί μιας ενωτικής παράταξης, ώστε να κερδίσει, πολύ πριν τις εκλογές, την εμπιστοσύνη της κοινωνίας. Δύσκολο να υπάρξει μόνο μια παράταξη στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Θα είναι δυο οι αντίπαλες παρατάξεις; Ακόμη κι αυτή η πιθανότητα φαίνεται πως είναι ισχνή αφού δε βλέπουμε ανοιχτά να υπάρχει σύγκλιση απόψεων και δυνάμεων.

Ο κ. Μηνατσής πάντως δε δίστασε να αναφέρει ότι ήδη κάνει  διερευνητικές επαφές και προσπάθειες. Τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του μετρούν τη δυναμική του σε Κάρπαθο, Ρόδο, αλλά και στην Αθήνα, έτσι σύντομα θα έχει ολοκληρωμένη εικόνα.

Γεννήθηκε στην Κάρπαθο, έχει καταγωγή από την Όλυμπο και οι δυο γονείς του, όπως αναφέρει στο βιογραφικό του, είναι Καρπάθιοι. Είναι παντρεμένος με την Σταματία Χατζηδιάκου-Μηνατσή με την οποία έχουν αποκτήσει 4 παδιά και ένα εγγόνι, τον Γιάννη.

Από το 1980 έχει εργαστεί σε πολλά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Ρόδου ως δημοσιογράφος. Είναι στενός συνεργάτης του Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκου και σήμερα έχει εκπομπή στον ανερχόμενο ραδιοφωνικό σταθμό «Real voice», ο οποίος εκπέμπει στα Δωδεκάνησα.

Πολιτικά βρίσκεται στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας όπου έχει υπηρετήσει και υπηρετεί από διάφορες θέσεις. Η κομματική του ταυτότητα θα μπορούσε άραγε να αποτελέσει ισχυρό όπλο ή γίνεται βαρίδι στις δημοτικές εκλογές; Πάντως τα κομματικά επιτελεία σε προηγούμενες εκλογές δεν πήραν ανοιχτά θέση για κάποιον υποψήφιο.

Πρέπει να αναφέρουμε ότι διετέλεσε Έπαρχος Καρπάθου-Ηρωικής Νήσου Κάσου για μία πενταετία. Επίσης υπήρξε υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου και υποψήφιος Δήμαρχος Ρόδου.

Η ενωτική πρόθεση του κ. Μηνατσή έχει βρει εκφραστές και ενεργούς σύμμαχους;

Θα μπορούσε να πείσει τους κρυφούς διεκδικητές ώστε να υπάρξει κοινή γραμμή; Και εκείνος, θα μπορούσε να αποδεχθεί δημοκρατικές διαδικασίες (εσωτερικές εκλογές ή απλά αποδοχή) και  τελικά να ακολουθήσει κάποιον άλλον, ο οποίος θα ηγηθεί της υποθετικής παράταξης;

Πολλές οι απορίες που περιμένουν απαντήσεις. Στο χρόνο που απομένει, μέχρι την επίσημη εκκίνηση της προεκλογικής περιόδου, ο κ. Μηνατσής έχει τέτοιο χαρακτήρα που πιστεύουμε ότι θα έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του.

Γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα  και ιδιαίτερα, λόγω επαγγέλματος, γνωρίζει καλά τις διαδικασίες και τους κανόνες των εκλογών, θα περιμέναμε από αυτόν ξεκάθαρες ρηξικέλευθες προτάσεις και θέσεις-δεσμεύσεις για το μέλλον του νησιού.

Να επαναλάβουμε ότι μεγάλο στοίχημα για τους υποψήφιους αποτελεί η σύνθεση της ομάδας που θα απαρτίζει τον συνδυασμό τους. Και εκεί η κοινωνία αντιμετωπίζει με έντονο σκεπτικισμό τα πρόσωπα για να αποφύγει τις δυσάρεστες εκπλήξεις. Επίσης αναμένουμε με ενδιαφέρον τη στάση που θα κρατήσει ο νυν δήμαρχος Καρπάθου Ιωάννης Νισύριος, ο οποίος είχε αφήσει ένα παράθυρο για την κάθοδο του στις εκλογές, πράγμα δύσκολο όπως εκτιμούμε, αν τελικά κάνει πίσω, θα στηρίξει κάποιον υποψήφιο; ή θα αφήσει τα πράγματα να κυλήσουν χωρίς τη δική του εμπλοκή;

 

6.1.2023

Καρπαθιακά Νέα