Σε υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς Σάββατο, 7 Αυγούστου, Κάρπαθος-Κάσος

Σε υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς Σάββατο, 7 Αυγούστου, Κάρπαθος-Κάσος

Τουλάχιστον 11 περιφέρειες θα βρίσκονται αύριο Σάββατο 7 Αυγούστου σε υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία.

Σε ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς θα βρίσκεται η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου), ενώ σε υψηλό κίνδυνο Κάρπαθος και Κάσος.

Είναι ενημερωμένες όλες οι αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες όπως και οι Περιφέρειες και οι Δήμοι των ανωτέρω περιοχών από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.