Κάλεσμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου στην συγκέντρωση των φοιτητών αύριο στην Κεντρική Πλατεία Δημαρχείου

Κάλεσμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου στην συγκέντρωση των φοιτητών αύριο στην Κεντρική Πλατεία Δημαρχείου

Με θλίψη, αγανάκτηση και οργή παρακολουθούμε όλες αυτές τις μέρες πένθους, τα όσα διαδραματίζονται γύρω από το, όπως αποδεικνύεται, προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη αναφέρει το Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου και καλεί σε μαζική παρουσία στην αυριανή (8.3.2023) συγκέντρωση των φοιτητών στην πλατεία του Δημαρχείου.

Πενθούμε τους νεκρούς μας αλλά απαιτούμε και την αλήθεια. Το χρωστάμε στα θύματα, στις οικογένειές τους, σε όλους μας αυτές τις ημέρες να μην σωπάσουμε. Το κέρδος δεν μπορεί να μπαίνει πάνω από την ανθρώπινη ζωή, 57 νεκροί, οι πλειοψηφία νέα παιδιά που μόλις άρχιζαν την ζωή τους… δεκάδες τραυματίες και δεκάδες χαροκαμένες οικογένειες… Κανείς δεν άκουσε τους συναδέλφους μας εργαζόμενους στους σιδηροδρόμους, που φώναζαν για την ανασφαλή λειτουργία των σιδηροδρομικών σταθμών και προειδοποιούσαν για επερχόμενη τραγωδία.

Η πολιτική ηγεσία έσπευσε να τους κατηγορήσει για σκοπιμότητα και να τους καλέσει σε απολογία, ενώ τα ΜΜΕ δεν κάλυψαν τις κινητοποιήσεις τους, υποβαθμίζοντας την σοβαρότητα των ζητημάτων που έθεταν και παρουσιάζοντάς τους ως τεμπέληδες και κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές, οι οποίοι δεν θέλουν να συμβάλουν στα μεγαλόπνοα σχέδια της πολιτείας για ιδιωτικοποίηση και δήθεν εκσυγχρονισμό των σιδηροδρομικών μεταφορών της χώρας μας.

Αποδείχτηκε ότι η εν τοις πράγμασι ποινικοποίηση της απεργίας και γενικά των συνδικαλιστικών κινητοποιήσεων με τον νόμο Χατζηδάκη οδηγεί στη συγκάλυψη εγκληματικών παραλείψεων στον τομέα της ασφάλειας, οι οποίες όμως δυστυχώς μπορούν να αποβούν μοιραίες. Και όταν οι προβλέψεις επαληθεύονται αυτοί που κουνούσαν το δάχτυλο στους εργαζόμενους και σε όποιους τολμούσαν να τους συμπαρασταθούν, προσπαθούν με κροκοδείλια δάκρυα και επικοινωνιακές υποσχέσεις να αποφύγουν τις συνέπειες.

Η τραγωδία των Τεμπών μας γεμίζει οργή και αγανάκτηση για τα εγκληματικά λάθη, παραλείψεις και αστοχίες που αποκαλύπτονται καθημερινά.

  • ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ πλέον πράξεις και όχι λόγια.
  • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση από τη Δικαιοσύνη και να αποδοθούν ευθύνες.
  • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ διερεύνηση της υπόθεσης σε βάθος. Τέλος πια σε φιέστες και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα!
  • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ σύγχρονες, ασφαλείς φτηνές Μεταφορές σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
  • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ σταθερή δουλειά και σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ άμεσα μέτρα για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, των μέσων και των συστημάτων ασφαλείας στις Μεταφορές.
  • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να σταματήσουν όλα τα επιβατικά δρομολόγια της HELL ENIC TRAIN μέχρι την πλήρη λειτουργία των συστημάτων ασφάλειας των σιδηροδρόμων.
  • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ άμεσο ενδελεχή έλεγχο σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για την ασφάλεια των εργαζομένων καθώς και των επιβατών.
  • ΠΑΡΟΤΡΕΙΝΟΥΜΕ και ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ σε όλους τους εργαζόμενους και τους συμπολίτες μας να σκεφτούν πάρα πολύ την χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς εάν δεν είναι σίγουροι για την ασφάλειά τους.

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες όλων των θυμάτων και τις ευχές της για γρήγορη ανάρρωση των τραυματιών.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους νέους και τις νέες, τους συνταξιούχους και τους ανέργους της πόλης, όλοι μαζί να συμμετέχουν την ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ στην συγκέντρωση των φοιτητικών συλλόγων στις 12 το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία Δημαρχείου.

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

    ΕΓΓΛΕΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ              ΦΡΑΝΤΖΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

7.3.2023

Καρπαθιακά Νέα