Καλοκαιρινό το ερωτηματικό που βασανίζει τον Ποσειδώνα

Καλοκαιρινό το ερωτηματικό που βασανίζει τον Ποσειδώνα

του Παύλου  Nτοκόουπιλ   Πηγή: www.dimokratiki.gr

Απογοήτευση για τον τρόπο, με το οποίο εξελίσσονται τα πράγματα στον χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, επικρατεί στις τάξεις των περισσότερων σωματείων και εξαίρεση δεν αποτελεί ούτε ο Ποσειδώνας Καρπάθου.
Όπως έλεγε χθες ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Καραμηνάς, κάθε διάθεση έχει χαθεί και το μόνο που κρατάει τους ποδοσφαιριστές ενεργούς, είναι η εκ μέρους τους συνειδητοποίηση της ανάγκης να κάνουν έστω και λίγες ατομικές προπονήσεις, προκειμένου να περισώσουν ό, τι είναι εφικτό στον τομέα της φυσικής κατάστασης.
Στην Κάρπαθο δείχνουν αν έχουν πειστεί πως η φετινή σεζόν δεν πρόκειται να επανεκκινήσει και το όποιο ενδιαφέρον τους στρέφεται στην προετοιμασία της επόμενης.
Ο Γιάννης Καραμηνάς εκτιμά πως ο βασικός κορμός του συγκροτήματός του δεν πρόκειται να αλλάξει και οι όποιες προσθαφαιρέσεις θα αφορούν σε αθλητές που είτε θα φύγουν από το νησί λόγω των σπουδών τους, είτε θα επιστρέψουν μετά την ολοκλήρωσή τους.
Μία από τις δεύτερες περιπτώσεις είναι αυτή του Βασίλη Μαντινάου. Ο ικανός μέσος φοιτούσε τα τελευταία δύο χρόνια σε σχολή της Θεσσαλονίκης και όπως όλα δείχνουν, την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα ξαναφορέσει τη φανέλα του Ποσειδώνα, προς μεγάλη ικανοποίηση του τεχνικού επιτελείου της ομάδας.
Η πραγματοποίηση των λίγων και καλών μετεγγραφών, τις οποίες ο σύλλογος της Καρπάθου συνηθίζει να κάνει προκειμένου να μπολιάζεται με εμπειρία και επιπλέον ποιότητα, θα εξαρτηθεί από τις οικονομικές του δυνατότητες, άρα σε μεγάλο βαθμό από την πραγματοποίηση ή μη, του καθιερωμένου «Ποσειδώνιου Κυπέλλου».
Η πανδημία του covid-19 οδήγησε στη ματαίωση του περσινού τουρνουά, το οποίο αποτελεί εδώ και δεκαετίες σημείο αναφοράς για το νησί και οι άνθρωποι του Ποσειδώνα ελπίζουν πως οι υγειονομικές συνθήκες θα έχουν βελτιωθεί αρκετά για να επιτρέψουν την επιστροφή τους στην κανονικότητα.
Η διεξαγωγή του «Ποσειδώνιου Κυπέλλου» είναι ιδιαίτερα σημαντική για έναν επιπλέον λόγο.
Με δεδομένο πως η ομάδα δεν έχει τη δυνατότητα να δίνει φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας, σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές της αξιοποιούν το τουρνουά του καλοκαιριού προκειμένου να βρουν αγωνιστικό ρυθμό, συνεπώς μία δεύτερη ματαίωση θα κάνει ακόμα πιο έντονο τον πονοκέφαλο του Γιάννη Καραμηνά.