Καρπάθιος θα δικαστεί για υποβάθμιση περιβάλλοντος

Καρπάθιος θα δικαστεί για υποβάθμιση περιβάλλοντος

Για τα χώματα και τις πέτρες που κατηγορείται ότι μετέφερε από την κοίτη ποταμού στην Κάρπαθο, θα δικαστεί 60χρονος από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την έφεση που έχει ασκήσει ο 60χρονος σε μία προσπάθεια να μειώσει ή και να «εξαφανίσει» την ποινή του πρωτόδικου δικαστηρίου, το οποίο τον έκρινε ένοχο για υποβάθμιση περιβάλλοντος.

Η δίκη είχε γίνει στο τέλος Οκτωβρίου 2018 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου Μεταβατική έδρα Καρπάθου και στον 60χρονο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Κατά της απόφασης αυτής, ο καταδικασθείς άσκησε έφεση η οποία προσδιορίστηκε να εκδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων στις 20 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 60χρονος φέρεται ότι τον Απρίλιο του 2017 μπήκε μέσα σε κοίτη χειμάρρου στην Κάρπαθο και προέβη στην εκτέλεση σκαπτικών εργασιών με τη χρήση μηχανήματος και συγκεκριμένα μετέφερε χώματα και πέτρες στην αντίπερα όχθη του χειμάρρου, αλλοιώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την κοίτη του.

Με τη δραστηριότητά του αυτή, φέρεται να υποβάθμισε το περιβάλλον, προκάλεσε δηλαδή μεταβολή σε αυτό, η οποία είναι πιθανό να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην οικολογική ισορροπία, στην ποιότητα ζωής και στην υγεία των κατοίκων.

πηγή www.rodiaki.gr