Η κενή θέση του Γενικού Γραμματέα και ο Καρπάθιος που ενδιαφέρεται!

Η κενή θέση του Γενικού Γραμματέα και ο Καρπάθιος που ενδιαφέρεται!

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει στην Κάρπαθο το θέμα της παραιτήσεως του  Γενικού Γραμματέα κ. Γιώργου Σκοκέα. Όπως ανέφερε ο ίδιος στα Καρπαθιακά Νέα, παραιτείται από την θέση του για οικογενειακούς λόγους και μάλιστα ήδη έχει παραδώσει την επιστολή στον δήμαρχο κ. Νισύριο και αναμένει να την κάνει αποδεκτή.

Με αφορμή την παραίτηση του κ. Σκοκέα θυμηθήκαμε το δελτίο τύπου από 2/2/2020, του Δήμου Καρπάθου, (με τίτλο: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ   ΣΤΑΣΗ,   ΕΜΠΟΔΙΟ   ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ  ΤΟΥ  ΔΗΜΟΥ ΑΠΟ   ΤΙΣ   ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ   ΚΑΤΣΑΝΗ   &   ΤΣΑΜΠΟΥΝΙΕΡΑΚΗ) στο οποίο γίνεται αναφορά για τον κρίσιμο ρόλο του Γενικού Γραμματέα:

«…Η θέση του Γενικού Γραμματέα δεν είναι μία «θέση πολυτελείας». Ο Γενικός Γραμματέας συντονίζει σε ένα Δήμο τις Υπηρεσίες και τις κατευθύνει  ώστε να ανέβει η λειτουργικότητά και η αποτελεσματικότητά του, κάτι από το οποίο επωφελούνται οι δημότες. Γι αυτό άλλωστε η Κυβέρνηση θέσπισε αυτή την θέση και για Δήμους κάτω των 10.000 κατοίκων, διαβλέποντας τα προβλήματα που προκύπτουν στην Διοίκηση αυτών λόγω της υποστελέχωσης τους, αλλά και λόγω των συνεχώς αυξανόμενων απαιτήσεων της κεντρικής εξουσίας από τους Δήμους σε γραφειοκρατικές διαδικασίες. Σημειώνουμε  δε ότι αυτό ζητούσαν για χρόνια και Δήμοι με πληθυσμό κάτω των 10.000 κατοίκων και συνολικά τα όργανα της Αυτοδιοίκησης».

Αναρωτιόμαστε λοιπόν γιατί αφού η κρίσιμη θέση σήμερα μένει κενή δεν τοποθετείται ένας Καρπάθιος!

Ο γνωστότατος Καρπάθιος ασχολείται με τα κοινά, έχει  πτυχίο Ανώτατης Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, με  προϋπηρεσία πάνω από 30 χρόνια σε θέσεις ευθύνης στο Δημόσιο και στην Τοπική αυτοδιοίκηση και  ο οποίος, το καλοκαίρι είχε δηλώσει ότι  θα διέθετε  τις   καθαρές απολαβές του από την θέση για έργα και μελέτες του Δήμου. Τότε δεν είχε επιλεγεί από τον Δήμαρχο Καρπάθου.

Γιατί λοιπόν σήμερα δεν επανεξετάζεται η περίπτωση του Καρπάθιου για την κενή θέση;