Κάρπαθος. Αγώνας για το Ποσειδώνιο κύπελλο

Κάρπαθος. Αγώνας για το Ποσειδώνιο κύπελλο

γράφει ο Παύλος Nτοκόουπιλ στην www.dimokratiki.gr

Κάθε δυνατή προσπάθεια για να μη ζήσουν ένα δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι χωρίς χαρούν τη διεξαγωγή του «Ποσειδώνιου Κυπέλλου», καταβάλλουν οι άνθρωποι του Ποσειδώνα Καρπάθου και οι ποδοσφαιρική παράγοντες του νησιού.

Το περσινό ήταν το πρώτο, μετά από πολλά χρόνια, που η ιστορική διοργάνωση έκανε υποχρεωτικό διάλειμμα λόγω της πανδημίας του covid-19, της αβεβαιότητας που έφερε στην καθημερινότητα και ταυτόχρονα της αδυναμίας πολλών ομογενών να κάνουν το καθιερωμένο ταξίδι στον τόπο καταγωγής τους.

Το «Ποσειδώνιο Κύπελλο» είναι στενά συνδεδεμένο και με αυτούς, αποτελεί πόλο έλξης και αναπόσπαστο κομμάτι της θερινής δραστηριότητας και ταυτόχρονα σημαντική πηγή εσόδων για τον ίδιο τον Ποσειδώνα.

Με δεδομένο πως οι υγειονομικές συνθήκες στο νησί έχουν βελτιωθεί και σε συνδυασμό με τους μήνες ελπίδας που ακολουθούν (εμβολιασμός πληθυσμού, ύφεση της πανδημίας κτλ), στην Κάρπαθο ελπίζουν πως έστω και υπό περιορισμούς, η όμορφη διοργάνωση θα καταστεί δυνατό να επιστρέψει.

Εν τω μεταξύ, το «πράσινο φως» για το άνοιγμα των γηπέδων περιμένουν στον Ποσειδώνα προκειμένου να ξεκινήσουν οι προπονήσεις για τα παιδιά των τμημάτων υποδομής του σωματείου.

Αν επιτραπεί το ίδιο και για την ανδρική ομάδα, ο προπονητής Γιάννης Καραμηνάς είναι πιθανό να καλεί τους παίκτες του μία ή δύο φορές την εβδομάδα, ανάλογα με τις δυνατότητες των τελευταίων, ώστε να τους βοηθήσει να… ξαναθυμηθούν το ποδόσφαιρο.

Ο βασικός κορμός του Ποσειδώνα ενόψει του επόμενου πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας Blue Star Ferries αναμένεται να παραμείνει ο ίδιος, ενώ τον προσεχή Οκτώβριο (εκτός κι αν οι διαδικασίες επισπευσθούν), ο σύλλογος, ο οποίος πέτυχε την εγγραφή του στο αθλητικό μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, θα οδηγηθεί σε εκλογές.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο σημερινός πρόεδρος Γιάννης Βιττώρης είναι πολύ πιθανό να διεκδικήσει μία ακόμα θητεία.