Κάρπαθος: Ένας από τους 4 αλλοδαπούς εργαζόμενους καταθέτει στα Καρπαθιακά Νέα την άποψη του

Κάρπαθος: Ένας από τους 4 αλλοδαπούς εργαζόμενους καταθέτει στα Καρπαθιακά Νέα την άποψη του

«Είμαστε λοιπόν τέσσερα άτομα, τρεις από την Αργεντινή με ιταλική υπηκοότητα και ένας  φίλος μου από την Ουρουγουάη».

Τα Καρπαθιακά Νέα καταγράφουν και μεταφέρουν με κάθε επιφύλαξη την άποψη ενός από τους τέσσερις αλλοδαπούς εργαζόμενους για τους οποίους έχει σηκωθεί μεγάλο θέμα αφού σύμφωνα με την άποψη τους, επιχείρηση της Καρπάθου φέρεται να τους άφησε απλήρωτους και κάλεσε την Αστυνομία, έκανε καταγγελία για διατάραξη κοινής ησυχίας και τους έδιωξε! Η υπόθεση ήδη βρίσκεται στα χέρια  Εισαγγελέα της Ρόδου.

Ας ακούσουμε την άποψη του ενός εργαζομένου από τους τέσσερις:

«Είμαστε 27, 27, 30 και 36 ετών. Ζούσαμε στην Ιταλία και ψάχναμε για δουλειά στην χώρα σας. Ταξιδεύαμε σε όλη την Ελλάδα πέρυσι και μας άρεσε, οπότε θέλαμε να επιστρέψουμε για να περάσουμε το καλοκαίρι.

Αυτή τη δουλειά τη βρήκαμε μέσα από γνωστή πλατφόρμα ευρέσεως εργασίας.

Πήραμε λοιπόν κάποιες συνεντεύξεις μέσω βιντεοκλήσης με τον διευθυντή και όλα ήταν εντάξει, είπαν ότι μπορούμε να έρθουμε στην Κάρπαθο και θα φροντίσουν τα χαρτιά μας. Συμπεριλαμβανομένων των χαρτιών για τον φίλο μου από την Ουρουγουάη.

Ερχόμαστε λοιπόν στην Κάρπαθο για πρώτη φορά για να δουλέψουμε σε αυτή την επιχείρηση. Στη συνέχεια μας ζήτησαν να φέρουμε περισσότερους Αργεντινούς φίλους μας!

Δύο από εμάς ήμασταν στην κουζίνα, ο ένας έκανε πρωινό και σέρβιρε και άλλος ένας στην ρεσεψιόν.

Δούλεψα 29 μέρες και οι φίλοι μου 40 και 41 ημέρες! Η προσφορά ήταν 1500 ευρώ + φαγητό + διαμονή. 7 ημέρες, χωρίς ρεπό, 10,5 ώρες την ημέρα.

Στο τέλος κάλεσαν την αστυνομία!

Ναι, ήταν τρελό. Έτσι, στις 6 Ιουνίου, μετά από διαμάχη μεταξύ των ιδιοκτητών και δύο υπαλλήλων αποφασίσαμε να τα παρατήσουμε.

Δεν συμμετείχαμε σε αυτόν τον αγώνα, αλλά αποφασίσαμε να τα παρατήσουμε γιατί δεν θέλαμε να δουλέψουμε σε αυτές τις συνθήκες.

Ο καυγάς έγινε μεταξύ των ιδιοκτητών και δύο άλλων υπαλλήλων στις 6 Ιουνίου. Εκείνη τη μέρα αποφασίσαμε (εμείς οι 4) να τα παρατήσουμε.

Οι ιδιοκτήτες μας είπαν εκείνη την ημέρα (Τρίτη 6 Ιουνίου), ότι δεν έχουν μετρητά και μας ζήτησαν να περιμένουμε μέχρι την Πέμπτη 8 Ιουνίου.

Την Πέμπτη ήρθαν στα δωμάτια μας με πολύ άσχημο τρόπο και είπαν: Έχετε δύο επιλογές, 1) να μαζέψετε τα πράγματά σας σε μισή ώρα και να πάτε στη ρεσεψιόν να πάρετε τα χρήματά σας ή 2) να καλέσω την αστυνομία.

Είχαμε τις αποσκευές μας ήδη έτοιμες από την Τρίτη, πριν από δύο μέρες θέλαμε να φύγουμε. Οπότε φυσικά είπαμε να πάμε στην υποδοχή, να πάρουμε επιτέλους τα λεφτά μας και να φύγουμε.

Έρχεται λοιπόν στη ρεσεψιόν με 2000 ευρώ για τους τέσσερις!

Μας χρώσταγε περίπου 7.000 ευρώ. Και όταν είπαμε ότι δεν είναι ολόκληρο το ποσό, πήγε στην αστυνομία και έκανε ψευδή μαρτυρία. Λέγοντας ότι μέναμε στο ξενοδοχείο και μας ζήτησε να φύγουμε πριν από δύο μέρες και αρνηθήκαμε να φύγουμε.

Είναι απίστευτο, διότι θέλαμε να φύγουμε πριν από δύο μέρες και μας ζήτησαν να μείνουμε ακόμη δύο μέρες για να μπορέσουν να σηκώσουν μετρητά. Έρχεται λοιπόν η αστυνομία και μας συνέλαβε για 8 ώρες.

Στη συνέχεια φύγαμε χωρίς χρήματα και χωρίς έχουμε που να μείνουμε. Μέχρι τώρα λένε συνέχεια ότι δεν τους δουλέψαμε ποτέ! Θα το πάμε λοιπόν στο δικαστήριο!

Οι πρεσβείες μας (Ιταλία, Αργεντινή και Ουρουγουάη) είναι ενημερωμένες και γνωρίζουν για αυτή την κατάσταση.

Αυτά τα χρήματα, τα 2000 ευρώ, ήταν η τελική πρόταση από τον ιδιοκτήτη. Πρόσφερε δύο χιλιάδες και μετά είπε στην αστυνομία ότι πρόσφερε και τα εισιτήρια, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια.

Έχουμε τα πάντα ηχογραφημένα, γραπτούς διαλόγους και βίντεο.Το πότε μας ζήτησαν να μείνουμε και πότε θέλησε να μας πληρώσει με 2000 ευρώ. Και φυσικά υπάρχουν πολλές φωτογραφίες από εμάς που δουλεύουμε καθώς και αρκετοί μάρτυρες.

Πήγαμε στην Ελληνική Επιθεώρηση Εργασίας στη Ρόδο.

Δύο δικηγόροι από το ξενοδοχείο ήρθαν και είπαν το ίδιο πράγμα, ότι  δεν δουλέψαμε ποτέ.

Έτσι ο επιθεωρητής τους είπε, έλα, έχουν φωτογραφίες, κάνουν κουβέντες με τους ιδιοκτήτες για καθημερινές εργασίες κλπ. Και μετά ο επιθεωρητής τους έδωσε 5 μέρες να πληρώσουν ή πάμε στο δικαστήριο. Μετά από πέντε μέρες, ήρθε ξανά ο δικηγόρος και έλεγε συνέχεια ότι δεν δουλέψαμε.

Τώρα λοιπόν πήγαμε στο γραφείο επιθεώρησης με όλα τα αποδεικτικά στοιχεία, φωτογραφίες, βίντεο κ.λπ. και στη συνέχεια κινούμαστε νομικά. Ποινική και αστική αγωγή. Θα ήθελα να σας πω ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει για πρώτη φορά στα ταξίδια μου».

3.7.2023

Καρπαθιακά Νέα