Η δασκάλα από την Αλεξανδρούπολη που έκανε όλη την Ελλάδα να μιλά για Κάρπαθο!

Η δασκάλα από την Αλεξανδρούπολη που έκανε όλη την Ελλάδα να μιλά για Κάρπαθο!

Από το Σεπτέμβρη του 2022, που ανέλαβε καθήκοντα στο δημοτικό σχολείο στο Διαφάνι της Καρπάθου δεν κάθισε  να περιμένει τις μοιραίες εξελίξεις και το κλείσιμο του σχολείου! Είναι η Θεοδώρα Κουκουρίκου από την Αλεξανδρούπολη που διδάσκει με την συμπεριφορά και το ήθος της.

Σε καιρούς που οι περισσότεροι από τους ανθρώπους δεν αντιστέκονται στο χρόνο και την σκληρή καθημερινότητα εκείνη διάλεξε να παλέψει. Βρίσκει τρόπους, διεκδικεί και παλεύει μαζί με τους δυο μαθητές!

Η Κάρπαθος είναι τυχερή που έχει αυτή τη δασκάλα!

Ωστόσο αντιγράφω από την ανοιχτή επιστολή της για το σχολείο στο Διαφάνι:

“…το κτήριο, αν και εξωτερικά είναι πανέμορφο, εσωτερικά είναι σε άθλια κατάσταση, με τη μούχλα και την υγρασία να περιβάλλει τους τοίχους…

Παλιές καρέκλες, θρανία, βιβλία και προϊστορικά εκπαιδευτικά βιβλία κατακλύζουν τις δύο αίθουσες του σχολείου, καθώς τα κουφώματα από τα παράθυρα είναι παντελώς σάπια..

Η παιδική χαρά είναι χαλασμένη, η μια μπασκέτα είναι κατεστραμμένη και το χειρότερο, ο αέρας κατέστρεψε τα κάγκελα του σχολείου και πλέον πέρα από ένα χαμηλό τοιχάκι, υπάρχει γκρεμός…Τα παιδάκι διανύουν μια τεράστια ανηφόρα για να φτάσουν στο σχολείο, η οποία το χειμώνα πλημμυρίζει και φτάνουν λερωμένα και μούσκεμα στο σχολείο…

Είμαι εξαιρετικά αφοσιωμένη στο επάγγελμα μου, αγαπώ και νοιάζομαι πολύ κάθε μαθητή μου και πήρα την αφορμή να σας στείλω το συγκεκριμένο μήνυμα, διότι, αν κι εγώ ως ακρίτισσα του Βορρά, αγάπησα τρομερά πολύ τον ακριτικό νοτιά και πόσο μάλλον το Διαφάνι, στο οποίο και εργάζομαι…”

Μέχρι και σήμερα δεν είδαμε κανέναν επίσημο φορέα, Δήμο ή Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να σταθεί στις εκκλήσεις της!

 

Ακούστε την δασκάλα Θεοδώρα Κουκουρίκου σε όσα ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM 93,6 και στον Δ.Κολιό

2.2.2023

Καρπαθιακά Νέα