ΚΑΡΠΑΘΟΣ: Δύσκολη διάσωση εγκύου μέσα στην καταιγίδα

ΚΑΡΠΑΘΟΣ: Δύσκολη διάσωση εγκύου μέσα στην καταιγίδα

Δραματική επιχείρηση του ΕΚΑΒ σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (6/1) για τη μεταφορά μιας εγκύου από την Κάρπαθο, εν μέσω κακοκαιρίας και θυελλωδών ανέμων.

Η γυναίκα έπρεπε να μεταφερθεί, αεροπορικώς ώστε να γεννήσει στη Ρόδο, όμως οι καιρικές συνθήκες δεν το επέτρεψαν. Έτσι αποφασίστηκε η μεταφορά της στο Ηράκλειο, ωστόσο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ανακατευθύνθηκε στην Αττική, στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Το αεροσκάφος C-27 όπως μετέδωσε το πρωί της Δευτέρας (8/1) η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα Mega» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο, κατευθύνθηκε προς το στρατιωτικό αεροδρόμιο, επιχειρώντας προσγείωση χωρίς επιτυχία.

Τελικά το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου ενεργοποιήθηκε το ιατρείο του ΕΚΑΒ και σταθεροποίησε τη γυναίκα. Κατά τη διάρκεια της διακομιδής της το νοσοκομείο, έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι. (www.newsbeast.gr)

Να αναφέρουμε ότι από το βράδυ του Σαββάτου η έγκυος είχε μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο της Καρπάθου, ωστόσο ο γυναικολόγος απουσίαζε με άδεια. Στο Νοσοκομείο της Καρπάθου που άνοιξε τον Αύγουστο του 2ο20 μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 8 γέννες μια από αυτές με καισαρική τομή!

Συγχαρητήρια σε όλες και όλους τους διασώστες έδωσε ο υπουργός υγείας Α. Γεωργιάδης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει ότι: “…για μία ακόμη φορά και κάτω από πραγματικά αντίξοες συνθήκες προασπίστηκαν το υπέρτατο αγαθό της δημόσιας δωρεάν υγείας!”.

Να θυμίσουμε ότι λίγες ημέρες νωρίτερα τα φώτα στο αεροδρόμιο δεν άναψαν λόγω βλάβης και ένας συμπατριώτης μας από τα Σπόα Καρπάθου, με έμφραγμα, δεν κατάφερε να πετάξει έγκαιρα για Νοσοκομείο εκτός Καρπάθου λίγες ώρες αργότερα πέθανε.

8.1.2024

Καρπαθιακά Νέα