Κάρπαθος: Εκρηκτική η κατάσταση με την υδροδότηση

Κάρπαθος: Εκρηκτική η κατάσταση με την υδροδότηση

Κλείνουμε τον Ιούνιο και το νησί, εδώ και ένα μήνα , έχει τρομερό πρόβλημα υδροδότησης το οποίο αντί να αμβλυνεται, οξύνεται μέρα με την ημέρα .

Στα Πηγάδια σχεδόν όλοι, κάτοικοι και επιχειρηματίες , έχουν στραφεί στην αγορά νερού και τις τελευταίες ημέρες τα βυτιοφόρα βρίσκονται σε κάθε γωνιά με τους ιδιοκτήτες τους να κάνουν χρυσές δουλειές .

Σοβαρότατο πρόβλημα αντιμετωπίζουν επίσης οι κάτοικοι του Απερίου , οι επιχειρήσεις σε Μερτώνα και Κατώδιο , οι επιχειρήσεις στην Αμμοοπή κι οι κάτοικοι του Λακιού . Σε χωριά με λίγους κατοίκους όπως οι Πυλές υπάρχει σοβαρό πρόβλημα πριν ακόμη φθάσει ο μεγάλος αριθμός αποδήμων .

Οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής εστιάζουν στην εγκατάσταση προσωρινής μονάδας αφαλάτωσης, λόγω του κατεπείγοντος , για τρεις μήνες στα Πηγάδια όμως το χρονοδιάγραμμα δεν φαίνεται να τηρείται.

Από τα χείλη του αρμόδιου Αντιδημάρχου υπήρχε η βεβαιότητα για λειτουργία της εντός του Ιουνίου αλλά πλέον φαίνεται πως αυτό δεν θα συμβεί . Οι νεότερες , ανεπίσημες όμως , πληροφορίες ομιλούν για λειτουργία της εντός των πρώτων ημερών του Ιουλίου όμως δέκα ή είκοσι μαρτυρικές μέρες επιπλέον δεν γνωρίζουμε πόσο ανεκτές μπορεί να γίνουν .

Ερωτηματικό βέβαια αποτελεί αν αυτά τα 1.200 κυβικά που θα προσφέρει η μονάδα θα καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες της Πρωτεύουσας την περίοδο αιχμής ή θα αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό .

Κι αν για τα Πηγάδια γίνεται μια προσπάθεια με την μονάδα της αφαλάτωσης , έστω κι αν καθυστέρησε, για τις υπόλοιπες περιοχές δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση .

Όλα δείχνουν ότι θα ζήσουμε ένα δραματικό καλοκαίρι κι οι πολίτες κάνουν υπομονή δίνοντας περίοδο χάριτος στη νέα Δημοτική Αρχή και τα παράπονα τους εκφράζονται με χαμηλούς τόνους . Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια που ομολογουμένως η κατάσταση ήταν πολύ καλύτερη σε Πρωτεύουσα και χωριά αλλά τα παράπονα πολύ πιο έντονα.

25.6.2024

Καρπαθιακα Νέα