Την Κάρπαθο επισκέφθηκε το Κέντρο πρόληψης «Δίοδος»- Έγιναν δράσεις σε σχολεία και συνάντηση με την Έπαρχο

Την Κάρπαθο επισκέφθηκε το Κέντρο πρόληψης «Δίοδος»- Έγιναν δράσεις σε σχολεία και συνάντηση με την Έπαρχο

Από την Τετάρτη 4 έως και την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022 ομάδα στελεχών του Κ.Π. «Δίοδος» μαζί με την Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κ.Π. κα Ιωάννα Μαρίνου επισκέφτηκε το νησί της Καρπάθου για την υλοποίηση δράσεων σε μαθητές Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας καθώς και σε εκπαιδευτικούς.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης τους στο νησί την Πέμπτη 5 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Έπαρχο Καρπάθου και Ηρωικής Νήσου Κάσου κα. Καλλιόπη Νικολαΐδου, όπου και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την πολυετή συνεργασία του Κ.Π. «Δίοδος» με την εκπαιδευτική κοινότητα της Καρπάθου.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ιδιαίτερα αναδύθηκε η ανάγκη ίδρυσης παραρτήματος του Κ.Π. «Δίοδος», ώστε να υπάρξει ουσιαστική και άμεση συνεργασία με τα σχολεία του νησιού της Καρπάθου και της Κάσου.

Η σημασία της δημιουργίας υποστηρικτικών δομών τοπικά βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης καθώς αναγνωρίζονται οι ιδιαίτερες συνθήκες και οι δυσκολίες που προκύπτουν λόγω της νησιωτικότητας.

Η ανταπόκριση της Επάρχου υπήρξε ιδιαίτερα θετική καθώς και από την επαγγελματική ιδιότητα της ως εκπαιδευτικού είναι πολύ ευαισθητοποιημένη σε ζητήματα που αφορούν στις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας των νησιών.

Από την πλευρά της δεσμεύτηκε για την προώθηση των διαδικασιών που απαιτούνται για την ίδρυση του παραρτήματος καθώς και την παραχώρηση του χώρου για τη λειτουργία του.