Στις 18 Δεκέμβρη η έναρξη της Ονειρούπολης. Έκπληξη το Πλανητάριο στην Κάρπαθο

Στις 18 Δεκέμβρη η έναρξη της Ονειρούπολης. Έκπληξη το Πλανητάριο στην Κάρπαθο

 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, με την επιμέλεια και τη φροντίδα του ΚΟΠΑΠ θα στηθεί στην πλατεία Ελευθερίας, μπροστά στο Επαρχείο Καρπάθου-Κάσου, η Ονειρούπολη! Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Προέδρου κας Φιλιππούση και του Διοικητικού Συμβουλίου, η ημέρα της έναρξης των εορταστικών εκδηλώσεων, θα είναι το Σάββατο 18 Δεκέμβρη 2021.

Από το απόγευμα οι σχολές χορού του νησιού, θα ανοίξουν τη μεγάλη γιορτή στην οποία καλεσμένος θα είναι βέβαια και ο Άγιος Βασίλης που θα μοιράσει γλυκά, σοκολάτες και μικρά δωράκια στα παιδιά.

Στο πρόγραμμα υπάρχουν πυροτεχνήματα ενώ στα μικρά σπιτάκια του ΚΟΠΑΠ τα παιδιά θα μπορούν να παίξουν διάφορα παιγνίδια. Η βραδιά θα κλείσει με ζωντανή συναυλία.

Από το Σάββατο 18 Δεκέμβρη, όπως και όλες τις γιορτινές ημέρες, μέχρι την πρώτη βδομάδα του νέου έτους, στην πλατεία, στο πλαίσιο της Ονειρούπολης, θα υπάρχει και παζάρι με ενδιαφέροντα μικροδώρα, τα σύμβολα των ημερών.

Ωστόσο η φετινή έκπληξη είναι το κινητό πλανητάριο, που θα στηθεί από τις 22 έως 28 Δεκεμβρίου και πρόκειται ένας συνδυασμό παιγνιδιού και  γνώσεως.

Στους τόπους που βρίσκονται μακριά από τα αστικά κέντρα οι γιορτές των Χριστουγέννων έχουν διαφορετική αίσθηση και αφήνουν άλλη γεύση στους νευρώνες του μυαλού μας. Είναι αδήριτη ανάγκη οι Πολιτιστικοί Οργανισμοί να βρίσκουν τρόπους και να “ντύνουν” με θετική ενέργεια ετούτες τις ημέρες και τις νύχτες. Η Ονειρούπολη έχει γίνει μια σταθερή αξία για τα Χριστούγεννα των μικρών και των μεγάλων που παραμένουν στην Κάρπαθο!