«Η Κάρπαθος ένωσε τη φωνή της με τον δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης»
Με συγκίνηση, αξιοπρέπεια και αίσθημα δικαιοσύνης, Καρπάθιοι πολίτες, επισκέπτες , κάτοικοι και μετανάστες που ζουν στο νησί συμμετείχαν ενεργά την Κυριακή 15 Ιουνίου σε πικετοφορία αλληλεγγύης προς τον δοκιμαζομενο παλαιστινιακό λαό και είπε όχι στον πόλεμο, στους δρόμους της Κάρπαθου.
Το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» αντήχησε από την πλατεία του Επαρχείου μέχρι το λιμάνι, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στη βία και την αδικία που συντελείται εδώ και δεκαετίες.
Η κινητοποίηση συνδέθηκε με το πάγιο και θεμελιώδες δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού να αποκτήσει το δικό του ανεξάρτητο κράτος, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, όπως προβλέπεται από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ (242 και 338). Οι συμμετέχοντες καταδίκασαν την κλιμάκωση της βίας, τον αποκλεισμό και τη συνεχιζόμενη ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην πολιτική της ισοπέδωσης και της συλλογικής τιμωρίας που εφαρμόζει το κράτος του Ισραήλ με τη στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Η Κάρπαθος έστειλε μήνυμα ζωής και αλληλεγγύης. Για έναν κόσμο ειρηνικό, όπου κάθε παιδί έχει το δικαίωμα να μεγαλώσει με ασφάλεια, ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας ή συνόρων.
17.6.2025
Καρπαθιακα Νέα