ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ:«Αντιμετωπίζοντας την Υπογεννητικότητα. Υλική Υποστήριξη των Νεογέννητων – Βρεφικά Πακέτα»

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ:«Αντιμετωπίζοντας την Υπογεννητικότητα. Υλική Υποστήριξη των Νεογέννητων – Βρεφικά Πακέτα»

To Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Καρπάθου ανακοινώνει ότι δέχεται νέες αιτήσεις από 31/10/2023 έως 20 Νοεμβρίου 2023

Η οικονομική κρίση, η μετανάστευση και το άνισα κατανεμημένο νοσοκομειακό και μαιευτικό δίκτυο ευθύνονται πρωτίστως για την μείωση της γεννητικότητας στη χώρα μας, η οποία εμφανίζει ιδιαίτερα περιορισμένες πολιτικές υποστήριξης της γονιμότητας, της μητρότητας και της οικογένειας γενικά σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ενστερνιζόμενη την απειλητική πραγματικότητα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα και τις συνακόλουθες κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες, η ΑΠΟΣΤΟΛΗ δραστηριοποιείται σε ακριτικές περιοχές της πατρίδας μας με το πρόγραμμα – δράση «Αντιμετωπίζοντας την Υπογεννητικότητα. Υλική Υποστήριξη των Νεογέννητων – Βρεφικά Πακέτα». Η δράση εντάσσεται στην πρωτοβουλία εταιρικής κοινωνικής ευθύνης «ΜΠΡΟΣΤΑ για την Οικογένεια» και την αποκλειστική χορηγία της Τράπεζας EUROBANK (https://www.eurobank.gr/el/lp/mprosta-gia-tin-oikogeneia) στοχεύοντας στην υποστήριξη γυναικών και των οικογενειών τους.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση συνίσταται στην υλική υποστήριξη των ζευγαριών για την αντιμετώπιση των δαπανών που αντιστοιχούν στις αυξημένες ανάγκες των βρεφών από την ηλικία 0 μηνών έως την ηλικία του 1 έτους με την μορφή βρεφικού πακέτου. Το πακέτο περιλαμβάνει ενδεικτικά είδη ένδυσης, διατροφής, μικροεξοπλισμού, & ειδών υγιεινής. Κατά την διάρκεια των δύο χρόνων (2021-2022) υλοποίησης της δράσης αναμένεται να προσφερθούν συνολικά 600 βρεφικά πακέτα σε οικονομικά και κοινωνικά ευαίσθητες οικογένειες στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και ακριτικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου με πληθυσμό έως 7.000 κατοίκων, όπως το Καστελόριζο (Μεγίστη), η Τήλος, η Ψέριμος, η Νίσυρος, η Χάλκη, οι Αρκιοί, οι Λειψοί, οι Φούρνοι, ο Άη Στράτης, τα Ψαρά, η Σαμοθράκη, η Κάσος, η Αστυπάλαια, η Σύμη, το Αγαθονήσι και η Κάρπαθος, ενώ ενδέχεται να προστεθούν και άλλα.

φωτογραφία αρχείου – κέντρο κοινότητας Καρπάθου

30.10.2023

Καρπαθιακά Νέα