Κάρπαθος. Σημείο αναφοράς ακόμη και στα θέματα τουρισμού το Νοσοκομείο "Άγιος Ιωάννης ο Καρπάθιος"

Κάρπαθος. Σημείο αναφοράς ακόμη και στα θέματα τουρισμού το Νοσοκομείο "Άγιος Ιωάννης ο Καρπάθιος"

 

Είναι το πρώτο καλοκαίρι που βρίσκει την Κάρπαθο με ανοιχτό Νοσοκομείο κι αναμφίβολα αποτελεί ζωντανή διαφήμιση και κεντρικό σημείο αναφοράς για το νησί.

Σήμερα από τις 23 προβλεπόμενες οργανικές θέσεις καλύπτονται οι 14 (συμπεριλαμβανομένων των 3, Οφθαλμίατρο, Καρδιολόγο και Παιδίατρο, που οι θέσεις έχουν ήδη κλειδώσει).

Το Νοσοκομείο αποτελεί τον κεντρικό πρωταγωνιστή καθώς τα υγειονομικά ζητήματα κυριαρχούν σε παγκόσμια κλίμακα. Κάθε ένας ταξιδιώτης σε κορυφαία θέση, ανάμεσα σε αυτά που αναζητά στους τόπους διακοπών, βρίσκονται τα ζητήματα υγείας.

Όπως μας ενημερώνει ο διοικητής του Νοσοκομείου, Γρηγόρης Ρουμάνης, οι εμβολιασμοί με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson προχωρούν κανονικά ενώ την προηγούμενη εβδομάδα έφτασε και το νέο Ασθενοφόρο που παραχώρησε η Περιφέρεια. Ο κ. Ρουμάνης  τόνισε ότι το Νοσοκομείο βρίσκει τους ρυθμούς του και προχωρά όλο και καλύτερα.

Στο θέμα της πανδημίας, σύμφωνα με τα στοιχεία από το emvolio.gov.gr, μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί (δυο δόσεις) 4.010 εμβολιασμοί, ποσοστό 55% κάτι που ωστόσο προκαλεί έντονο προβληματισμό.