ΚΑΡΠΑΘΟΣ - Συνάντηση εργασίας-διαβούλευση για το νέο πρόγραμμα LEADER 2023-2027

ΚΑΡΠΑΘΟΣ - Συνάντηση εργασίας-διαβούλευση για το νέο πρόγραμμα LEADER 2023-2027

Μετά από πρόσκληση της Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου – ΑΝΔΩ ΑΕ και του Επαρχείου Καρπάθου – Η.Ν. Κάσου, πραγματοποιήθηκε εχθές, η συνάντηση εργασίας – διαβούλευση για το πρόγραμμα LEADER 2023 – 2027.

Τη συζήτηση άνοιξε η Έπαρχος Καρπάθου – Η.Ν. Κάσου υποδεχόμενη τον Διευθυντή της ΑΝ.ΔΩ. Α.Ε. κ. Ζήφο Κωνσταντίνο στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Καρπάθου το «Κονάκι».

Φορείς από όλους τους κλάδους και τομείς του νησιού, ο Δήμαρχος Καρπάθου κ. Γιάννης Νισύριος, ο Αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Παραγυιός, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καρπάθου κ. Χατζηκουτσός Γιώργος και ενεργοί πολίτες παρακολούθησαν και έθεσαν τα ερωτήματά τους σχετικά με το πρόγραμμα, τις ανάγκες του νησιού και τις προϋποθέσεις ένταξης και στήριξης.

Μέσα σ’ ένα θερμό κλίμα, η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την Έπαρχο και τον Διευθυντή της ΑΝ.ΔΩ. Α.Ε. να δηλώνουν ότι θα βρίσκονται στη διάθεση των πολιτών και των φορέων να στηρίξουν και να λύσουν οποιαδήποτε απορία αφορούν το πρόγραμμα.

Κλείνοντας τη διήμερη επίσκεψή του ο κ. Ζήφος επισκέφτηκε το Επαρχείο, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και την Έπαρχο. Σκοπός της συνάντησης ήταν η καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης και οι υπο-παρεμβάσεις που μπορούν να λάβουν χώρα μέσω του LEADER 2023 – 2027, για την ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας, των τοπικών πολιτιστικών στοιχείων, του τουριστικού κλάδου, της προστασίας και ανάπτυξης του φυσικού περιβάλλοντος και την ενίσχυση της κοινωνικής μέριμνας.

Περισσότερες πληροφορίες για την Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου (ΑΝ.ΔΩ.) Α.Ε. και το πρόγραμμα LEADER μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο: http://www.ando.gr/home

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Γιάννη Χατζηβασίλη που πήρε την πρωτοβουλία και μετέδωσε τη συνάντηση ζωντανά στο Facebook.

Δελτίο Τύπου