Κάρπαθος: Πυροσβεστική, Λιμενικό και ο Γιάννης Σισαμής έσωσαν τον 27χρονο

Κάρπαθος: Πυροσβεστική, Λιμενικό και ο Γιάννης Σισαμής έσωσαν τον 27χρονο

Νέα στοιχεία από την περιπετειώδη διάσωση του 27χρονου Πολωνού έρχονται στο φως τα οποία αποδεικνύουν ότι χάρις στην κοπιώδη υπερπροσπάθεια 3 Πυροσβεστών, του Λιμενικού καθώς και του επαγγελματία Γιάννη Σισαμή, που διέθεσε το γρήγορο σκάφος, ο άνθρωπος είναι σήμερα ζωντανός!

Στο χρονικό της υπόθεσης

Το πρωι, γύρω στις 8, ερασιτέχνης ψαράς ειδοποίησε το Λιμεναρχείο Καρπάθου για έναν άνθρωπο ο οποίος βρισκόταν ψηλά στους βράχους στο ακρωτήριο Τραγοπήδημα και αμέσως σήμανε συναγερμός. Αφού το Λιμεναρχείο επιβεβαίωσε την πληροφορία στη συνέχεια ζητήθηκε η συνδρομή του επαγγελματία Γιάννη Σισαμή, ο οποίος διαθέτει γρήγορο σκάφος και η όλη επιχείρηση ξεκίνησε από τη θάλασσα αφού αν η ομάδα είχε κινηθεί από την ξηρά θα χρειαζόταν πολλές ώρες μέχρι να φτάσει στο σημείο.

Μετά από εξαιρετικά κοπιαστική και δύσκολη ανάβαση οι 3 Πυροσβέστες και ο Λιμενικός έφτασαν στον 27χρονο Πολωνό που είχε ακόμη τις αισθήσεις του ωστόσο καθώς κατέβαιναν λιποθύμησε. Ο 27χρονος έμεινε για 4 ημέρες εγκλωβισμένος στους βράχους και είχε μαζί του μια οδοντόκρεμα! Στη συνέχεια τον κατέβασαν στο σκάφος του καπεταν Γιάννη Σισαμή και από εκεί μεταφέρθηκε στο Λιμεναρχείο όπου και τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο.

Αν δεν τον είχε δει ο ερασιτέχνης ψαράς και αν είχαν καθυστερήσει οι Πυροσβέστες με τον Λιμενικό δεν είμαστε σίγουροι για το τι θα είχε συμβεί στον άνθρωπο.

Συγχαρητήρια στην ομάδα που κατάφερε να τον σώσει! Χρειάζεται μεγάλη προσοχή ώστε να μην θρηνήσουμε θύματα στα βουνά της Καρπάθου. Από πλευράς μας προτείνουμε περισσότερες πινακίδες, ιστοσελίδες με πληροφορίες, εφαρμογές ακόμη και φυλλάδια καθώς και ότι άλλο θα είναι χρήσιμο ώστε ο κόσμος που επισκέπτεται το νησί να έχει πληροφορίες για τις διαδρομές που επιλέγει.

πηγή Καρπαθιακά Νέα

3.7.2024