Κάρπαθος. Τελικά δεν φταίει για όλα ο πολίτης

Κάρπαθος. Τελικά δεν φταίει για όλα ο πολίτης

Είναι τριτοκοσμικό να μην υπάρχουν πεζοδρόμια σε κεντρικούς δρόμους της πόλης της Καρπάθου όπου κυκλοφορούν δεκάδες αυτοκίνητα καθημερινά, ανάμεσα στα οποία καλούνται να ισορροπήσουν οι πολίτες.

Η έλλειψη υποδομών αποθαρρύνει δίποδα και ταλαίπωρα τετράποδα από κάθε σκέψη να κινηθούν πεζοί και επιπλέον στερεί από συνανθρώπους μας με αναπηρίες τις βασικές ελευθερίες και τους καταδικάζει στην αποχή από την κοινωνική ζωή και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους.

Αντ΄αυτού ακούμε ότι την ευθύνη την έχουν κάποιοι «ασυνείδητοι πολίτες»! Είναι άξιο απορίας πότε περίμεναν να σχεδιάσουν και να κάνουν διαγράμμιση στα Πηγάδια; Θυμήθηκαν τις Μενετές αρχές Ιουλίου; Μελέτες υπάρχουν; κι αν ναι πότε θα φανερωθούν;

Αυτά τα λίγα, που όμως τελικά είναι πολλά, δεν είναι ευθύνη της απαράδεκτης και κακής νοοτροπίας των πολιτών ή της ανυπαρξίας οδικής συνείδησης ή του ατίθασου ανθρώπινου παράγοντα. Σε αυτά η επίρρηψη ευθυνών από τους αρμόδιους στον πολίτη δεν έχει καμία απολύτως λογική. Τα προαναφερθέντα προβλήματα αποτελούν αποκλειστική ευθύνη του των αρχών του που αδυνατούν να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους που αποτελεί και λόγο ύπαρξης τους.

Μανώλης Δημελλάς Καρπαθιακά Νέα