Φανάρια προτείνει το τοπικό συμβούλιο Μενετών για να λύσει το κυκλοφοριακό

Φανάρια προτείνει το τοπικό συμβούλιο Μενετών για να λύσει το κυκλοφοριακό

Στο τοπικό συμβούλιο Μενετών συζητήθηκε και προκίθρηκε η πρόταση να τοποθετηθούν φωτεινοί σηματοδότες στην είσοδο και την έξοδο του κεντρικού δρόμου που περνά από το χωριό ώστε να ελεγχθεί το άλυτο θέμα του κυκλοφοριακού. Παράλληλα το τοπικό θα ζητήσει τη διαγράμμιση με κίτρινη μπογιά, στα σημεία που απαγορεύεται η στάθμευση, ώστε να περιοριστεί το κλείσιμο του ήδη στενού  δρόμου διπλής κυκλοφορίας από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και να ανακουφιστεί το θέμα της κυκλοφορίας ιδιαίτερα κατά τις ώρες που κινούνται λεωφορεία, βαρέα οχήματα και απορριμματοφόρα.

Επίσης χθες Παρασκευή 2 Ιουνίου από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου  εγκρίθηκαν οι κατεπείγουσες εργασίες έκτακτης επισκευής κατεστραμμένου και πεπαλαιωμένου αποχετευτικού αγωγού, που απαιτούνται να γίνουν στην περιοχή των Μενετών. Το παραπάνω τμήμα βρίσκετι στη κάτω πλατεία του χωριού, από της Σταματίνας του Ρουσσάκη μέχρι του Γιαννοπούλου και έχει υποστεί ζημιά με συνέπεια την καθίζηση του σοκακιού την διαρροή λυμάτων και την εισχώρηση αυτών στις παράπλευρες οικίες.

Η ζημιά αυτή ήταν αδύνατο να προβλεφθεί νωρίτερα, σύμφωνα με την τεχνική έκθεση, καθώς δεν ήταν θέμα τακτικής συντήρησης, ενδεχόμενη δε διατήρηση της σημερινής κατάστασης δημιουργεί ζητήματα δημόσιας υγείας σε όλη την περιοχή τα οποία επιτείνονται λόγω της διασποράς του κορωνοϊού. Άρα για λόγους υγείας και προστασίας του περιβάλλοντος επιβάλλεται η κατεπείγουσα αποκατάσταση του προβλήματος. Σύμφωνα με τη μελέτη η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των € 9.000,01 ευρώ