Με μάσκες και αποστάσεις οι τελετές καθαγιασμού των υδάτων

Με μάσκες και αποστάσεις οι τελετές καθαγιασμού των υδάτων

Με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων για την προστασία από την πανδημία του κορωνοϊου και τις παραλλαγές του θα πραγματοποιηθεί την ημέρα των Θεοφανείων, σε πολλές περιοχές της χώρας, ο καθαγιασμός των υδάτων.

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr 

φωτογραφία αρχείου, π. Καλλίνικος Μαυρολέων

Άλλωστε, στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε στις 30 Δεκεμβρίου, με ισχύ έως και τις 16 Ιανουαρίου, αναφέρεται ότι σε περίπτωση τέλεσης λειτουργίας, λατρευτικής σύναξης, ιεροπραξίας, μυστηρίου και κάθε είδους θρησκευτικής τελετής σε υπαίθριους χώρους, ισχύουν τα θεσπισθέντα προληπτικά μέτρα υγιεινής για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19. Συνεπώς, όπου ο καθαγιασμός γίνει σε εξωτερικούς χώρους το σκηνικό θα είναι μάσκες και αποστάσεις για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.

Οικονόμου: Να υπάρξει μέριμνα για την τήρηση των μέτρων

Για το αν θα αλλάξει κάτι σχετικά με την διεξαγωγή των τελετών καθαγιασμού των υδάτων ανήμερα τα Φώτα κλήθηκε να απαντήσει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμουκατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

“Ήδη, υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα που καθορίζουν τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι θρησκευτικές λειτουργίες και εντός των ναών και εκτός των ναών. Θυμίζω ότι οι πιστοί πρέπει να προσέρχονται έχοντας κάνει rapid test. Είναι καλό αυτές τις μέρες, ο καθένας , στο πλαίσιο του ρόλου του, η Πολιτεία στο δικό της ρόλο, η Εκκλησία με τις δικές της δυνατότητες και το δικό της ρόλο, να ελέγξουμε αυτά που έχουν θεσπιστεί και να τα εφαρμόσουμε”, ανέφερε και συμπλήρωσε “Σε ό,τι αφορά την Τελετή για τον Αγιασμό των Υδάτων, που γίνεται σε εξωτερικό χώρο, θυμίζω ότι υπάρχουν ρυθμίσεις που επιβάλλουν αποστάσεις 1,5 μέτρου, που επιβάλλουν την υποχρεωτική χρήση μάσκας (διπλής ή της υψηλής προστασίας). Και εκεί πρέπει να υπάρχει μέριμνα για την τήρηση των μέτρων αυτών. Και με αυτό τον τρόπο, νομίζω ότι θα προχωρήσουμε”.