ΚΑΣΟΣ: 14 αιτήματα προς τους υποψήφιους βουλευτές από τον Σύλλογο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΕΜΠΟΡΩΝ –ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ

ΚΑΣΟΣ: 14 αιτήματα προς τους υποψήφιους βουλευτές από τον Σύλλογο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΕΜΠΟΡΩΝ –ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΕΜΠΟΡΩΝ –ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ Η.Ν.ΚΑΣΟΥ

Κάσος , 22/3/2023 Αρ. Πρωτ. 004/2023

Αξιότιμοι κύριοι, Βρισκόμαστε προ των πυλών των Βουλευτικών Εκλογών που θα αναδείξουν μια νέα κυβέρνηση με στόχο της Αναπτυξιακή πορεία της Ελλάδας ! Επειδή εσείς οι Βουλευτές Δωδεκανήσου είστε η Φωνή μας στην Βουλή και θα είστε οι εκπρόσωποι μας στην επόμενη κυβέρνηση θέλουμε να σας αναδείξουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και να βάλετε ως βασικό σας στόχο την επίλυση τους ώστε η Ακριτική Κάσος να έχει μια βιώσιμη ανάπτυξη με στόχο την αύξηση του πληθυσμού της !

Στην ακριτική Ηρωική Κάσο βιώσαμε 2 χρόνια με covid και τις γνωστές σε όλους τρομερές οικονομικές συνέπειες του καθώς και τη περσινή χρονιά με τεράστιο πρόβλημα συγκοινωνιακό που ουσιαστικά κατέστρεψε την περσινή σεζόν, με αποτέλεσμα τα 3 συνεχόμενα δύσκολα έτη να εξουθενώσουν τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις του νησιού μας !

Φέτος ξεκινώντας με το νέο πλοίο της γραμμής BLUE STAR CHIOS από 20/4/23 ελπίζουμε σε μια βελτιωμένη τουριστική σεζόν παρόλο που δεν έχει προβληθεί η Κάσος επαρκώς τόσο στην Ελληνική τουριστική Αγορά όσο και στην Ξένη.

Τα αιτήματα των επαγγελματιών είναι τα ακόλουθα:

1. Όλοι οι Επαγγελματίες στον Τουρισμό αλλά και σε όλους τους άλλους κλάδους που έχουν θετικές επιρροές από την ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης , ζητάμε επιτέλους να έχει η Ηρωική Κάσος την θέση που της αξίζει στην τουριστική προβολή της Ελλάδας . Αναγνωρίζοντας ότι η Κάσος είναι ένα μικρό νησί με περιορισμένες δυνατότητες σε κλίνες απευθυνόμαστε στον Εναλλακτικό τουρισμό διευρύνοντας την τουριστική περίοδο. Ζητάμε να έχουμε για τα επόμενα 5 έτη διαθέσιμο περίπτερο στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου σε 4 βασικές Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις του Εξωτερικού – ( BIT ΜΙΛΑΝΟ- ΙΤΒ Βερολίνο- TOP RESA Παρίσι- WTM Λονδίνο )

2. Σχετικά με την Αεροπορική σύνδεση της Κάσου ζητάμε να έχουμε 2 φορές την εβδομάδα ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ πτήση από ΑΘΗΝΑ – ΚΑΣΟ ( κατά προτίμηση Παρασκευή και Δευτέρα) ώστε να μπορούν να έρθουν τουρίστες ακόμη και για σαββατοκύριακο στο νησί. Επιπλέον ζητάμε τις άλλες 4 φορές την εβδομάδα να έχουμε καλή ανταπόκριση με τις πτήσεις από ΑθήναΡόδο ώστε η αναμονή των ταξιδιωτών να είναι η μικρότερη δυνατή. Επίσης σημαντικό ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΕΜΠΟΡΩΝ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ Η.Ν. ΚΑΣΟΥ ΦΡΥ ΚΑΣΟΣ ΤΚ 85800 ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ EMAIL: syllogosepangelmationkasou@gmail.com είναι το κόστος των εισητηρίων να μειωθεί όσο γίνεται για να είναι εφικτή η χρήση των αεροπορικών εισητηρίων από περισσότερους τουρίστες.

3. Σχετικά με τα δρομολόγια του SPEED RUNNER , τοπικό πλοίο που εκτελεί τα δρομολόγια ΣΗΤΕΙΑ –ΚΑΣΟ-ΚΑΡΠΑΘΟ-ΧΑΛΚΗ-ΡΟΔΟ και επιστροφή να δρομολογείτε εγκαίρως από 1η Μαίου εως 30 Οκτωβρίου ώστε να επιμηκύνεται η σεζόν με μετακινήσεις επισκεπτών μεταξύ των νησιών.

4. Παρακαλούμε όπως επανέλθει στα μικρά ακριτικά νησιά ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στο 13% δεδομένου ότι η τουριστική σεζόν είναι τρομερά μικρή .

5. Κάλυψη αναγκών σε ειδικευμένους γιατρούς όπως : Παιδίατρος , Ορθοπεδικός και Καρδιολόγος τουλάχιστον με 1φορά /εβδομάδα επίσκεψη στο νησί. Διότι το αίσθημα της ασφάλειας των κατοίκων είναι πολύ σημαντικό για την μόνιμη διαμονή τους στο νησί και ιδιαιτέρως των νέων με μικρά παιδιά ( τα οποία έχουν αυξηθεί τα τελευταία 2 χρόνια) .

6. Δημιουργία μόνιμου κλιμακίου Πυροσβεστικής στην Κάσο .

7. Αύξηση του αριθμού των στρατιωτών που βρίσκονται στο στρατόπεδο της Κάσου προκειμένου να υπάρχει αυξημένη ασφάλεια του νησιού

8. Επιτάχυνση της δημιουργίας ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ στο Νοσοκομείο Καρπάθου προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες τόσο των κατοίκων της Καρπάθου όσο και των κατοίκων της Κάσου και πιθανών επισκεπτών με αντίστοιχο πρόβλημα Υγείας.

9. Πλήρη στελέχωση του Νοσοκομείου Καρπάθου που είναι το μοναδικό πλησιέστερο Νοσοκομείο στη Κάσο και θα πρέπει να εξυπηρετεί τις ανάγκες τόσο των κατοίκων της Καρπάθου όσο και της Κάσου. 10. Ποιοτική Αναβάθμιση τόσο των εγκαταστάσεων αναμετάδοσης των τηλεοπτικών δικτυών όσο και της τηλεπικοινωνίας με γρήγορες ταχύτητες internet .

11. Αυξημένα ποσοστά επιδότησης σε Προγράμματα ΕΣΠΑ-LEADER για τις ακριτικές περιοχές όπως η Κάσος και παράλληλα χωρίς την προυπόθεση πρόσληψης υπαλλήλων γιατί οι περισσότερες επιχειρήσεις στα μικρά νησιά είναι οικογενειακού τύπου γιατί η σεζόν είναι πολύ μικρή και δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια πρόσληψης άλλων ατόμων.

12. Δημιουργία σύγχρονης πλήρως εξοπλισμένης Μαρίνας στο λιμάνι της Κάσου για την παραμονή ιδιωτικών μικρών σκαφών ώστε να αναβαθμιστεί η ποιότητα των τουριστών στο νησί μας και να παραταθεί παράλληλα η τουριστική σεζόν και με αυτή την εναλλακτική μορφή τουρισμού.

13. Διασύνδεση των μικρών νησιών με πλοία σε καθημερινή βάση ώστε να υπάρχουν μεγαλύτερες δυνατότητες μετακίνησης των τουριστών μεταξύ των νησιών. Μπορεί να δημιουργηθούν μικρές τοπικές κρουαζιέρες με κέντρο τη Κρήτη και τα γύρω νησιά ή την Ρόδο και τα γύρω νησιά .

14. Προώθηση και Προβολή της Επετείου των 200 Χρόνων από το Ολοκαύτωμα της Κάσου που θα γιορτάσουμε το 2024 με πολλές και σημαντικές εκδηλώσεις!

Με την πεποίθηση ότι τα δίκαια αιτήματα μας θα προωθηθούν από εσάς τους Πρεσβευτές μας, είμαστε ανοιχτοί σε κάθε συνεργασία και συζήτηση για όλα τα θέματα που αφορούν την ακριτική Ελλάδα και την Κάσο μας !

Με εκτίμηση

Η Πρόεδρος

Μαρία Τσακίρη

Χημικός Μηχανικός – Ξενοδόχος

Τηλ. 6992673833

19.6.2023

Καρπαθιακά Νέα