ΚΑΣΟΣ: Ανακοίνωση υποστήριξης του Δημάρχου Μιχάλη Ερωτόκριτου από τους εκλεγμένους Δημοτικούς Σύμβουλους της πλειοψηφίας

ΚΑΣΟΣ: Ανακοίνωση υποστήριξης του Δημάρχου Μιχάλη Ερωτόκριτου από τους εκλεγμένους Δημοτικούς Σύμβουλους της πλειοψηφίας

Οι παρακάτω υπογεγραμμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας του Δήμου Ηρωικής Νήσου Κάσου διαπιστώνοντας τις διαρκείς ανοίκειες επιθέσεις που διατυπώνονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο πρόσωπο του Δημάρχου, με αποκορύφωμα τον χαρακτηρισμό του ως «φασίστα», επιθυμούμε να δηλώσουμε τα εξής.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την υβριστική, συκοφαντική και αήθη επίθεση που δέχεται το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Κάσου, Μιχάλης Ερωτόκριτος. Στο πρόσωπο του Δημάρχου δε θίγεται κατάφορα μόνο ο θεσμός του Δημάρχου, οι δημοκρατικές διαδικασίες, η προσωπικότητα, αλλά και όλοι οι δημότες της Ηρωικής Νήσου Κάσου.

Τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές διαταράσσουν την κοινωνική ειρήνη και συνοχή του Δήμου μας και δεν προάγουν τον πολιτικό πολιτισμό μας και μάλιστα σε μία περίοδο που κατορθώσαμε να ενώσουμε όλους τους Κασιώτες και όλες τις Κασιώτισσες τόσο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και έξω από αυτό.

Το να διαφωνείς με αποφάσεις και προτεραιότητες του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής είναι θεμιτό και νόμιμο, το να εκφράζεσαι όμως υποτιμητικά θίγοντας την προσωπικότητα με απρέπειες, ύβρεις και συκοφαντίες είναι πέρα για πέρα κατακριτέο.

Οι απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί κατά του νόμιμα εκλεγμένου Δημάρχου, χωρίς αίσθημα ευθύνης απέναντι στα προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο μας, δεν προσφέρουν καμία υπηρεσία στην μικρή κοινωνία του νησιού μας αλλά έχουν ως αποτέλεσμα να τα οξύνουν και να τα περιπλέκουν αντί να τα επιλύουν. Ιδιαίτερα στην μικρή κοινωνία της Κάσου όπου η συναίνεση και η ενότητά είναι οι βασικές προϋποθέσεις για την λύση τους. Δηλώνουμε αποφασισμένοι ως παράταξη το κλίμα της συναίνεσης και της ενότητας να το κρατήσουμε και να το διατηρήσουμε.

Θα προστατεύσουμε με κάθε θεμιτό μέσο το κύρος και τη φήμη του Δήμου Ηρωικής Νήσου Κάσου και της εκλεγμένης Δημοτικής Αρχής. Ακόμα περισσότερο σε ό,τι αφορά ευαίσθητα θέματα όπως η ορθή λειτουργία και απόδοση του θεσμού της Δημοκρατίας.

Αυτονόητα οφείλουμε επίσης να υπερασπιζόμαστε τη τιμή και την υπόληψη όλων όσων έχουμε αφοσιωθεί στην υπηρεσία του τοπικού και δημοσίου συμφέροντος

Ποτέ δεν ήταν στις προθέσεις του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής να δώσει έκταση και δημοσιότητα σε υβριστικές, προσβλητικές και αντιδημοκρατικές επιθέσεις, αντιθέτως οι προσπάθειές της προσανατολίζονται στο να χαμηλώνουν οι τόνοι, να προσπερνώνται οι φραστικές υβριστικές επιθέσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η ευγένεια και η αξιοπρέπεια είναι αδυναμία.

Κοινός στόχος όλων μας είναι η ΚΑΣΟΣ, η ανάπτυξή της και η κοινωνική της γαλήνη και γι’ αυτούς τους στόχους πρέπει να εργαζόμαστε όλοι σε πνεύμα σύμπνοιας και αξιοπρέπειας.
Καλούμε όλους να υπηρετήσουν την ενότητα, την σύμπνοια και την αρμονική συνύπαρξη, διότι μόνο έτσι η ελπίδα θα γίνει πράξη και θα υλοποιηθούν στόχοι και οράματα προς όφελος των δημοτών και των επόμενων γενεών.
ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ:
ΒΡΕΤΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΖΑΧΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΑΡΛΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΠΕΡΣΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΣΟΦΙΛΑ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ
ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
30.6.2023
Καρπαθιακά Νέα