Η ΚΑΣΟΣ στην διεθνή έκθεση πεζοπορικού και ποδηλατικού τουρισμού «Fiets and Wandelbeurs» στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας

Η ΚΑΣΟΣ στην διεθνή έκθεση πεζοπορικού και ποδηλατικού τουρισμού «Fiets and Wandelbeurs» στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας

Στη διεθνή έκθεση πεζοπορικού και ποδηλατικού τουρισμού «Fiets and Wandelbeurs» που έλαβε χώρα στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας στις 23,24 και 25 Φεβρουαρίου 2024 συμμετείχε με απόλυτη επιτυχία ο Δήμος της Η.Ν. Κάσου με την υποστήριξη της εταιρείας «Μονοπάτια της Ελλάδας» PATHS OF GREECE .

Η έκθεση προσέλκυσε 24.100 επισκέπτες από διάφορες γειτονικές χώρες της Ολλανδίας με μέσο όρο ηλικίας άνω των 50 ετών. Προωθήθηκαν και δόθηκαν σχεδόν όλα τα φυλλάδια – έντυποι χάρτες των μονοπατιών του Δήμου Η.Ν. Κάσου, καθώς και τα φυλλάδια – έντυπα τουριστικού οδηγού του Δήμου Η.Ν.Κάσου.

Κατά τη διάρκεια και των τριών ημερών φάνηκε να υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από το κοινό για το νησί της Η.Ν.Κάσου, είτε από αυτούς που τη γνώριζαν ήδη ,είτε και από αυτούς που έψαχναν το νέο τους πεζοπορικό προορισμό σε συνδυασμό με την ανέγγιχτη φυσική ομορφιά.

Σημαντική ήταν η προώθηση το πεζοπορικού και ποδηλατικού δικτύου της Η.Ν. Κάσου από τους φίλους του νησιού , Bob Vermaak και την μητέρα του, οι οποίοι μίλησαν με πολλούς ενδιαφερόμενους στην ολλανδική γλώσσα για την παράδοση, τα έθιμα, την ομορφιά και την γαστρονομία του νησιού.

Τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την συμμετοχή και τη βοήθεια τους.

Κάποια από τα χαρακτηριστικά που προσέλκυσαν τους επισκέπτες ήταν:

– η έντονη φυσική ομορφιά και αυθεντικότητα του νησιού,

– η μη αλλοίωση του νησιού από τον μαζικό τουρισμό,

– η καλή οργάνωση του δικτύου πεζοπορικών διαδρομών, η αξιοπιστία του και η ασφάλεια που προσφέρεται από το σύστημα σήμανσης και από τις εφαρμογές πλοήγησης.

– η ύπαρξη λειτουργικού δικτύου ποδηλατικών διαδρομών

Φάνηκε δε να αναπτύσσεται μεγάλο ενδιαφέρον για το νησί καθώς σ’ αυτό βρήκαν ένα νέο τουριστικό προορισμό για τους επισκέπτες που επιλέγουν περιοχές για ήσυχες και απομακρυσμένες διακοπές, μακριά από δημοφιλείς πολυσύχναστους τουριστικούς προορισμούς.

Ο Δήμαρχος Η.Ν. Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος εμφανώς ικανοποιημένος από την μεγάλη επισκεψιμότητα του περιπτέρου και το θετικό αποτέλεσμα της διεθνούς έκθεσης τόνισε ότι , η φιλοσοφία της δημοτικής αρχής αφενός εστιάζει στην αποφυγή του μαζικού τουρισμού και αφετέρου στην σταδιακή ανάπτυξη του τουρισμού του νησιού βασισμένη στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του. Ο στόχος αυτός φαίνεται με σταθερά βήματα να κατακτάται και ήδη αυτό αποτυπώνεται στην αύξηση του αριθμού των επισκεπτών του νησιού μας κάθε χρόνο. Κλείνοντας θα πρέπει να τονίσουμε ότι στην προσπάθεια μας αυτή έχουμε ανάγκη την υποστήριξη και από την ιδιωτική πρωτοβουλία για την δημιουργία των απαραίτητων κτιριακών υποδομών.
Δελτίο τύπου
4.3.2024
Καρπαθιακά Νέα
Όλες οι αντιδράσεις:

Emmanouil Perselis, Minas Vintiadis και 169 ακόμη