Η. Ν. ΚΑΣΟΣ- Ενημερωτική ομιλία από Καθηγητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών 

Η. Ν. ΚΑΣΟΣ- Ενημερωτική ομιλία από Καθηγητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών 

 

 

Ενημερώνουμε τους κατοίκους του νησιού μας ότι αύριο Τέταρτη 30 Μαρτίου στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τους Καθηγητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ.κ Μπιζέλη Ιωσήφ επιστημονικά υπεύθυνο των προγραμμάτων, Μουστάκα Νίκο, Κοσμά Κωνσταντίνο και τον Διδάκτορα Παπαστάμου Δημήτρη κατά την οποία  θα παρουσιαστούν τα δεδομένα αλλά και θα διατυπωθούν προτάσεις σχετικά με την βοσκοϊκανότητα της νήσου Κάσου, προτάσεις διαχείρισης της διαθέσιμης βοσκήσιμης ύλης και τρόποι βελτίωσης/αύξησής της. Καθώς και θα μελετηθεί ο πληθυσμός και αν γίνει η ταυτοποίηση του πληθυσμού προβάτων.

Η εν λόγω συνάντηση, γίνεται στο πλαίσιο των δυο προγραμματικών συμβάσεων που έχει συνάψει ο Δήμος μας με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο με τη δαπάνη σύνταξης τους να πραγματοποιείται από ιδίους πόρους του Δήμου.

Οι δύο μελέτες έχουν ως στόχο να δώσουν λύση κυρίως στο χρόνιο πρόβλημα υπερβόσκησης  που ταλανίζει το νησί καθώς επίσης και να πιστοποιηθεί ο ντόπιος πληθυσμός των αιγοπροβάτων.