Σε εντυπωσιακά επίπεδα έφτασε το ενδιαφέρον και οι εγγραφές στα νέα δωρεάν σεμινάρια του ΚΕΚ Γεννηματάς

Σε εντυπωσιακά επίπεδα έφτασε το ενδιαφέρον και οι εγγραφές στα νέα δωρεάν σεμινάρια του ΚΕΚ Γεννηματάς

15.615 Αιτήσεις συμμετοχής στις νέες εκπαιδευτικές δράσεις

του Κ.Ε.Κ. Γεννηματάς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Την 1η Φεβρουαρίου ξεκινά ο πρώτος κύκλος των σεμιναρίων

5.782 συμπολίτες μας από 39 διαφορετικά νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων υπέβαλαν 15.615 αιτήσεις
Ο πρώτος κύκλος ξεκινά με τη δημιουργία 133 εκπαιδευτικών τμημάτων για 36 διαφορετικά θεματικά πεδία.
Αυτή είναι η εικόνα που διαμορφώθηκε, μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου, όταν, μετά και την αναγκαία παράταση λόγω αυξημένης και καθημερινής παραλαβής αιτήσεων, ολοκληρώθηκε η ηλεκτρονική διαδικασία εγγραφών.
Έτσι, το Κ.Ε.Κ. Γεννηματάς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με πολυετή εμπειρία και παρουσία στην υλοποίηση και τη διαχείριση εκπαιδευτικών προγραμμάτων ανέργων και εργαζομένων πραγματοποιεί την 1η Φεβρουαρίου ένα πολύ δυναμικό ξεκίνημα για το 2021 με την έναρξη του πρώτου κύκλου των νέων εκπαιδευτικών δράσεων για τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες.
Όλος ο χάρτης των τμημάτων και των θεματικών πεδίων θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΚΕΚ στη διεύθυνση: www.katartisi-pnai.gr, προκειμένου οι πολίτες, που έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον, να υποβάλουν αίτηση ένταξης στο/στα τμήμα/τμήματα, που επιθυμούν.
Σημειώνεται επίσης ότι τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει η ένταξη και νέων τμημάτων σε αυτό τον πρώτο κύκλο, ενώ έχει ξεκινήσει ήδη η προετοιμασία για την πραγματοποίηση και δεύτερου κύκλου εκπαιδευτικών δράσεων – επιμορφωτικών σεμιναρίων.
Οι δράσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των έργων «Δράσεις, ενημέρωσης, επιμόρφωσης και κατάρτισης στα Δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες» με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και προσφέρονται δωρεάν σε όλους τους ενδιαφερόμενους.
Ακολουθώντας τις εξελίξεις και με βάση τις νέες επιταγές επιμόρφωσης, λόγω της πανδημίας του COVID 19, το Κ.Ε.Κ. θα υλοποιήσει τα προγράμματα εξ αποστάσεως διαδικτυακά με το σύστημα τηλεκπαίδευσης (με τη μέθοδο της σύγχρονης εκπαίδευσης), για την απόλυτη ασφάλεια συμμετεχόντων και εκπαιδευτών.
Πληροφορίες μέσω της ιστοσελίδας του ΚΕΚ στη διεύθυνση: www.katartisi-pnai.gr
Δελτίο Τύπου