Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη με τον υπ. Τουρισμού στην Κάρπαθο! Εντυπωσίασε ο Κικίλιας με τη απλότητα και τη γνώση του για τα θέματα

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη με τον υπ. Τουρισμού στην Κάρπαθο! Εντυπωσίασε ο Κικίλιας με τη απλότητα και τη γνώση του για τα θέματα

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η ανοιχτή σύσκεψη με όλους τους φορείς του νησιού στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Καρπάθου παρουσία του Υπουργού Τουρισμού. Ο κ. Κικίλιας εντυπωσίασε με την απλότητα και την ειλικρίνεια, με την οποία προσέγγισε τα θέματα που ανέπτυξε. Όπως αναφέρουν συμμετέχοντες στη σύσκεψη, στην ομιλία του στάθηκε σε τέσσερα σημεία που αφορούν την Κάρπαθο και ήταν ενημερωμένος επαρκέστατα.

Αναφέρθηκε στην κατάσταση του αεροδρομίου και είπε ότι αυτή πρέπει να αλλάξει, στη συνέχεια μίλησε για τα αναρριχητικά πεδία του νησιού και τη σημασία τους. Στάθηκε στο windsurf και την εξέλιξη του στην Κάρπαθο. Τέλος έδωσε βαρύτητα στην ανάπτυξη του περιπατητικού τουρισμού με τα μονοπάτια της Καρπάθου, μάλιστα ανέφερε ότι ήδη έχει συζητήσει το θέμα των μονοπατιών με τον υπουργό κ. Αμυρά. Να σημειώσουμε ότι ο Υπουργός Τουρισμού δεν έκανε κάποια αναφορά στο ακτοπλοικό θέμα του νησιού.

Eκτός από τον Δήμαρχο, την Έπαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους στη σύσκεψη συμμετείχε η Ένωση Ξενοδόχων Καρπάθου, ο κος Ρεϊσης ήταν ο  τουριστικός πράκτορας που μάλιστα πήρε και τον λόγο, μίλησε ως εκπρόσωπος της παράταξης ΑΠΕΚ.

Την σύσκεψη άνοιξε και τον καλωσόρισε ο Δήμαρχος κ. Νισύριος, στη συνέχεια μίλησε η Έπαρχος κα Νικολαϊδου. Μετά τον κ. Κικίλια τοποθετήθηκε ο κ. Ρείσης, ο κ. Τσαμπουνιεράκης ενώ πήρε το λόγο και ο Πρόεδρος τον Ξενοδόχων. Επίσης ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Μανωλάκης, πήρε το λόγο και αναφέρθηκε στο θέμα του λιμανιού που ετοιμάζεται να γίνει και το οποίο δεν θα εξυπηρετεί την κρουαζιέρα μάλιστα ανέφερε ότι η Όλυμπος Θα μπορούσε να είναι ο καλύτερος προορισμός για την κρουαζιέρα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο κλείσιμο ο κος Κικίλιας ανέφερε ότι πρέπει να όλοι μαζί να δουλέψουν ως ομάδα και όπως χαρακτηριστικά είπε το υπουργείο είναι πάντοτε εκεί και περιμένει τις προτάσεις για να τις προχωρήσει!

Απορία πολλών συμπατριωτών μας είναι το γιατί δεν φρόντισε ο Δήμος Καρπάθου να διαφημίσει την ανοιχτή σύσκεψη με τον υπουργό ώστε να βρεθούν περισσότεροι συμπατριώτες μας που ασχολούνται με τον τουρισμό και να μιλήσουν με τον υπουργό.

Πηγή Καρπαθιακά Νέα